DünyaEkolojiİklim KriziManşet

Ülke alevler içinde, başbakan tatilde

0

Avustralya’da iklim krizinden kaynaklı rekor seviyedeki sıcaklıklar sebebiyle meydana gelen orman yangınları devam ediyor. Sıcaklığın 50 derece üstüne çıktığı ülkede, 1960 yılından itibaren görülen en yüksek sıcaklık olduğu söyleniyor. 7 milyon kişinin yaşadığı New South Wales eyaletini saran, yaklaşık 120 orman yangınından yarısı halen kontrol altına alınabilmiş değil.

İkinci kez acil durum ilan edildi

En az 6 kişinin hayatını kaybettiği felakette 3 milyon hektarlık alan kül oldu, 800’den fazla ev oturulamaz hale geldi. Yangınların devam etmesi üzerine ülkede ikinci kez acil durum ilan edildi. Yangınların başlamasının ardından ilk kez 12 Kasım’da acil durum ilan edilmiş, itfaiye ekiplerinin yetkileri genişletilmişti.

Orman Yangınları Müdürlüğü tarafından yapılan duyuruda Chute, Langi Kal Kal, Lexton, Mount Lonarch, Waterloo bölgelerindeki kişilerin tahliyesi için çok geç kalındığı, insanların kendini koruyacak önlemler alması gerektiği belirtildi. Lexton kasabasındaki kişiler için ise tahliye emri verildi.

Hastanelere rekor başvuru

Yaklaşık 2 bin itfaiye erinin yangın söndürme çalışmalarına Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada da destek veriyor. Hastanelerin acil bölümüne başvuranların sayısında da rekor kırıldı. 10 Aralık tarihinde, solunum rahatsızlığıyla hastaneye kaldırılanların sayısı yüzde 80 artış yaşandı.

Ülke alevler içinde, başbakan tatilde

Avustralya, tarihinin en büyük orman yangınlarıyla boğuşurken Avustralya Başbakanı Scott Morrison‘ın ailesiyle birlikte Hawaii’ye tatile gitmesi ise büyük tepki topladı. 

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Avustralya Başbakanlık Ofisi’nden bizzat Scott Morrison imzasıyla paylaşılan açıklamada, “Ailemle tatil yapmam nedeniyle orman yangınları herhangi bir Avustralyalıya zarar verdiyse benim de bu yüzden bir suçum varsa pişmanlık duyduğumu bilmenizi isterim” ifadeleri kullanıldı.

 

 

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.