EkolojiHayvan HaklarıManşet

Avustralya’da kurtarılan kaplumbağanın midesi sadece plastikle dolu

0

Avustralya sahillerinde kurtarılan küçük bir kaplumbağanın midesinin sadece plastik dolu olduğu açıklandı. Hayvanın tedavisini yapan veteriner hekimler, kaplumbağanın yediği plastiklerin vücuttan atılmasının altı gün sürdüğünü söyledi.

Yavru deniz kaplumbağası, Sidney kentinin sahilinde, bir kaya havuzunda sırtüstü yatarken bulundu. Hemen Taronga Hayvanat Bahçesi‘ne götürülen kaplumbağa, buradaki veteriner hekimler tarafından tedavi altına alındı.

Yeni doğanların besin maddesi oldu

Veterinerler, hayvanın midesinin çok fazla plastikle dolu olduğunu ve bunların vücudundan atılmasının altı gün sürdüğünü açıkladı. Küçük kaplumbağanın plastik dışında hiçbir şey yemediğine dikkat çeken hekimler, yeni doğan hayvanların, sadece sahillerde çok yoğun olarak bulunan plastik çöpleri yediğini belirtti.

Tek bir poşet çayda 13 bin mikroplastik parçacığı tespit edildi
Antarktika’nın yeni yağmış karında ilk kez mikroplastik tespit edildi
Hollanda’daki çiftlik hayvanlarının etinde, sütünde ve kanında mikroplastik tespit edildi
Pandemide 25 bin tondan fazla plastik atık okyanuslara atıldı
Mikroplastik ilk kez insan kanında tespit edildi

Doğaya atılan plastikler, mikroplastik olarak artık insanların ve hayvanların vücutlarında ve kanında dolaşıyor. Dünyanın zirvesi Everest’ten Büyük Okyanus’un en derin noktası Mariana Çukuru’na kadar her yerde rastlanan plastikler, okyanuslarda, denizlerde ve büyük göllerde bulunan en yaygın deniz çöpü türü.

Oşinograflar, bundan yedi yıl önce dünya çapında yüzey sularında yüzen 15 trilyon ile 51 trilyon arasında mikroplastik parçacık olduğunu tahmin etmişti. Bugün bu sayının iki katına yaklaştığı tahmin ediliyor.

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.