Doğa Mücadelesiİklim KriziManşet

Avustralya, ‘yeşil yıkama’ya karşı soruşturduğu firma sayısını artırdı

0

Avustralya’nın kurumsal gözlemcisi Avustralya Menkul Kıymetler ve Yatırım Komisyonu’nun (ASIC) üst düzey bir yetkilisi, kurumun birkaç şirket ve finans kuruluşunu “yeşil yıkama”, yani çevre dostu yatırım ve ürünlerle ilgili abartılı ve yanlış iddiaları nedeniyle soruşturmakta olduğunu söyledi.

ASIC, iklimle ilgili gözetimini artırıyor. Kurum geçen ay, ürettiği elektriğin karbonsuz olacağı yönündeki beyanları nedeniyle bir enerji firmasına 34 bin 600 ABD Doları para cezası vermiş, bu, ülke tarihinde yeşil aklama yüzünden bir firmaya kesilen ilk para cezası olmuştu.

ASIC’in finansal hizmetler ve varlık grubu yönetici direktörü Joanna Bird, Sidney‘deki AFR Süper ve Zenginlik Zirvesi‘nde yaptığı açıklamada, “Süper fonlar, yönetilen fonlar ve kuruluşlarla ilgili olarak devam eden bir dizi soruşturmamız var, bu nedenle insanlar daha ilginç sonuçlar bekleyebilir” dedi.

Bird, yeşil yıkamanın yasalara aykırı olduğunu ve net sıfır karbon emisyonu hedefleri hakkında iddialarda bulunan kuruluşların, ASIC’in yeşil yıkama konusundaki bilgilendirmelerine  bakmaları gerektiğini söyledi.

Bird, “Böyle bir iddiada bulunduğunuzda, söyledikleriniz için makul bir temele sahip olmanız gerekir” dedi.

ASIC, şirketlerin son birkaç yılda iklim değişikliği raporlamasını iyileştirdiğini ancak küresel raporlama standartlarında hala bir eşitsizlik olduuna da dikkat çekti.

You may also like

Comments

Comments are closed.