ManşetEkolojiİklim Krizi

Avustralya Başbakanı’ndan itiraf: Krizi yönetemedim

0

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, katıldığı bir televizyon programında ülkede Eylül ayından beri kontrol altına alınamayan yangınlarla ilgili olarak kriz yönetiminde hataları olduğunu itiraf etti. Morrison, yangın kriziyle ilgili bir kamu soruşturması açılmasını desteklediğini söyledi.

ABC Televizyonu‘na konuşan Morrison, “Sahadaki bazı gelişmeleri çok daha iyi yönetebilirdim” dedi. Morrison, bakanlarından oluşturulacak bir Kraliyet Komisyonu‘nun soruşturmayı yürütmesine destek vermelerini isteyeceğini belirtti.

Buna ek olarak Başbakan, iklim kriziyle mücadele politikasını gözden geçireceğinin sinyallerini de verdi. Morrison “Sera gazı emisyonlarını azaltacağız, elimizden gelenin en iyisini yapacağız ve daha iyi olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Vatanadaşlar Başbakan’a tepkili

Morrison, ülkede aylardır süren yangınlarla baş etmede yetersiz kalması ve iklim krizi ile mücadelede gerekli adımları atmaması sebebiyle çokça eleştiriliyor.  Avustralya’da, Başbakanı Scott Morrison’ın ülke tarihinin en büyük orman yangınlarıyla boğuşurken ABD’nin Hawaii eyaletine tatile gitmesi eleştiri konusu olmuştu.

Yangınlardan en fazla etkilenen New South Wales ve Victoria eyaletlerine ziyaret gerçekleştiren Morrison, bölgedeki halkın kendisiyle konuşmak istememesi ve tepki göstermesi üzerine ziyaretini yarıda kesmek zorunda kalmıştı.

Yüz binler sokakta

Geçtiğimiz Cuma günü ise iklim grevinde yüz binlerce kişi başta Sydney ve Kanberra olmak üzere birçok şehirde sokağa çıkmıştı. Eylemciler Morrison’ı eleştiren pankartlar ve sloganlar eşliğinde kitlesel yürüyüşler gerçekleştirmişti.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.