İfade ÖzgürlüğüManşetTürkiye

Avukatlardan 10 Ekim Ankara Katliamı davasına çağrı: Yarın görülecek

0

10 Ekim Ankara Katliamı Davası Avukat Komisyonu, katliamın yedinci yılından birkaç gün önce, 6 Ekim’de görülecek 17’inci duruşmayı takip etmek için herkese çağrıda bulundu.

10 Ekim 2015’te barış çağrısı yapmak için eski Ankara Garı önünde düzenlenen mitingde IŞID’in bombalı saldırısı sonucu 103 insan hayatını kaybetmiş,  580 insan yaralanmış, 30 insan ömür boyu engelli kalmıştı.

Sosyal medya paylaşımlarında “Haziran-Kasım 2015, iki seçim arası dönemde ne oldu? Yaşanan katliamların, insanlığa karşı işlenen suçların failleri, sorumluları kim? İşin aslı neydi?” sorularını yönelten avukatlar, okudukları ortak metinde şunları söyledi:

“2015 senesinde iki seçim arasında ne oldu? Yüzlerce insan öldü, yüzlerce insan yaralandı. Milyonlarca insan da hafızasından silemeyeceği derin yaralar adlı. Sokağa çıkmaya korkulan o sürecin failleri kimdi peki? Bu sorunun cevabını alabilmek için yedi yıldır adliye koridorlarında adalet diye haykıran müvekillerimizle birlikte hukuk mücadelesi veriyoruz.

Bunca zamanda büyük bir çabayla dosyaya kazandırılan binlerce evrak gösterdi ki bu katliamları bildiren istihbaratlar gizlenmiş, IŞİD’liler adım adım izlenmiş, sınır hattı kevgire dönmüş, katillerin sırtı sıvazlanmış, fakat ‘öfkeli çocuklara’ engel olunmamış!

Somut delillere rağmen 7 yıldır katliama yol veren tek bir kamu görevlisi bile adliyeye getirilmedi. Fakat adalet peşinde koşan müvekillerimiz yargılandı, cezalandırıldı.

Ülkeyi kan gölüne döndürenleri yargılatmak için herkesi davayı tekip etmeye çağırıyoruz

“Mahkemelerin direnci ilk günkü gibi devam ediyor. Ancak bizim hukuk mücadelemiz  ilk günden daha dirençli.

İki seçim arasında olanları ortaya çıkarmak, ülkeyi kan gölüne döndürenleri yargılatmak ve cezalandırılmalarını sağlamak için herkesi davayı takip etmeye, katliamın 7. yılında 6 Ekim 2022 Perşembe günü saat 10.00’da Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek duruşmaya katılmaya çağırıyoruz.

10 Ekim’i unutma, unutturma.”

Yedinci yıl anma programı

Katliamın yedinci yılında insanlar anma için bir hafta boyunca program düzenleyecek.

9 Ekim’de sabah Kurtluş Parkı önünde toplanıldıktan sonra Karşıyaka Mezarlığı’nda ziyaret yapılacak.

10 Ekim’de, bombanın patladığı saat 10.04’te Ankara Garı önünde yapılacak anma töreni için saat 9.30 itibariyle toplanılacak. İstanbul’da da saat 19.00’da Kadıköy İskele Meydanı‘nda bir anma düzenlenecek.

10 Ekim Barış Derneği, katliamı unutturmamak için bir hafta boyunca Çağdaş Sanatlar Merkezi‘nde gerçekleşecek bir dizi etkinlik de düzenliyor:

 

You may also like

Comments

Comments are closed.