KadınManşet

Avukat Müzeyyen Boylu’yu öldüren Mesut Issı’ya ağırlaştırılmış müebbet cezası

0

Diyarbakır‘da boşanma aşamasında olduğu avukat Müzeyyen Boylu’yu 20 Mayıs 2019’da katleden Mesut Issı’nın yargılandığı davadan karar çıktı. Diyarbakır 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son duruşmada, sanık Issı, duruşmaya tutuklu bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katıldı.  

Boylu’nun annesi Türkan Boylu’nun yanı sıra avukatları Cihan Aydın, Hatice Demir, Serdar Özer, Öykü Çakmak ve Sinan Tanrıkulu da duruşmada hazır bulundu. 

Savcı, sanık Issı hakkında “eşe karşı kasten öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. Türkan Boylu’nun vekili Avukat Sinan Tanrıkulu da boşanma süreci ve eylemin şeklini birlikte değerlendirerek fiilin kadına duyulan hınçla işlendiği için “canavarca hisle öldürmeden” ceza verilmesi gerektiğini, aksinin kadına karşı şiddetin ve cezasızlığın önünü açacağını belirtti. 

‘İstanbul Sözleşmesi etkin uygulanmalı’ 

Mesut Issı.

Müzeyyen boylu’nun avukatlarından Hatice Demir, boşanma aşamasında verilen koruma kararlarının pratik karşılığı olmadığı, yargının pasifliği nedeni ile cinayetin işlendiği, İstanbul Sözleşmesi’nin etkin uygulanması halinde cezasızlığın önüne geçileceğini vurgulayarak beyanda bulundu. Cihan Aydın ise failin Müzeyyen Boylu’ya “senin mezarını çocuklarla sulacağız” diyerek mesaj attığını, bu mesajın da “tasarlama” ve “canavarca hisle öldürme” fiilini karşıladığını beyan etti.

İndirim talep etti

Duruşmaya SEGBİS ile katılan fail Mesut Issı, haksız tahrik ve indirim maddelerinden faydalanmak istediğini söyledi.
 
Mahkeme heyeti, verdiği aranın ardından sanık Issı hakkında, “Eşe karşı kasten öldürme” suçundan, herhangi bir indirime gitmeden, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

‘Birliğimiz, mücadelemiz iyi ki var’

Avukat Hatice Demir, duruşmanın ardından sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

Müzeyyen Boylu cinayetinde karar açıklandı.
Sanık Mesut Issı hakkında ‘eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cazesı verildi. Herhangi bir indirim uygulanmadı. Kadınların örgütlü mücadelesi ve erkek meslektaşlarımızın dayanışması ile adalet yerini buldu.”

Avukat Aslı Pasinli ise, “Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde Avukat Müzeyyen Boylu cinayetinde fail Mesut Issı hakettiği cezayı an itibariyle almıştır. Ağırlaştırılmış müebbet cezalandırıldı, haksız tahrik ve iyi hal indirimi ALMADI! Birliğimiz mücadelemiz iyi ki var!” 

 

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.