ManşetDoğa MücadelesiEnerji

Avukat İsmail Hakkı Atal’dan Akkuyu Nükleer Santrali davasına çağrı

0

Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, Akkuyu Nükleer Santrali’nin hukuken geçerli bir ÇED raporu ve hukuken geçerli bir üretim lisansı olmaması ile ilgili açtıkları davaya katılım çağrısı yaptı.

Atal, henüz ağırlık binmeden çöken zemine yapılacak santralin reaktörler aynı zemine oturtulduktan sonra aktif fay hattında olduğu da göz önüne alınarak yaşanabilecek tehlikelere dikkat çekti.

‘Zemin çatlamıştı’

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na yeniden ÇED süreci başlatılması için yapılan idari başvuru Bakanlık tarafından reddedilmişti. Bakanlığın işleminin iptali için açılan davanın ilk duruşması 30 Kasım 2020’de Mersin 2’inci İdare Mahkemesi’nde görülecek.

Evrensel’in aktardığına göre Avukat Atal, toplam ağırlığı 56 bin ton olan 4 reaktörün bineceği zemin betonun, henüz üzerine ağırlık dahi binmeden altı boş olduğu için 2018’in Haziran ayında çatladığını hatırlattı.

Santralin aktif fay hattı olan Kuzey Anadolu Ecemis Fay hattı uzantısında bulunduğuna dikkat çeken Atal, “Reaktörler çalıştığında yaşanacak olası bir kaza halinde radyasyon 8 saatte Mersin’e, 12 saatte Adana’ya, 48 saatte tüm Ortadoğu’ya ulaşacak” dedi.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.