ManşetTürkiye

Avrupa Yeşilleri: Türkiye’de silahlar susmalı, barış müzakereleri tekrar başlamalı

0

Avrupa Yeşil Partisi Eşbaşkanı Monica Frassoni Türkiye’de yaşananlar hakkında şu açıklamayı yaptı.

Avrupa Yeşilleri eş başkanı Monica Frassoni

Avrupa Yeşilleri eş başkanı Monica Frassoni

“2016 yılının bu ilk günlerinde Avrupa Yeşilleri, Türkiye ile AB arasındaki bağların güçlendirilmesi gerekliliğine inanmaya devam ediyor. Türkiye Avrupa ailesine aittir.”

“Bu sebeple, Türkiye’nin güneydoğusunda artarak devam eden insan hakları ihlallerini ve kaygı verici biçimde şiddetlenmiş çatışmaları şiddetle kınıyoruz. Süreci sakinleştirmek yerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın demokratik yollardan seçilmiş HDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarını kaldırılıp tutuklamaları gerektiğini düşünüyor olması kaygı vericidir. Böylesi bir hareketin mevcut durumu daha da içinden çıkılmaz hale getireceğinden endişeliyiz.”

“Artan kutuplaşma ve bölgedeki şiddet, bir an evvel ateşkes ilan edilip barış sürecinin yeniden başlatılmasını savunanların üzerindeki baskıyı artırmaktadır. Şiddeti reddeden ve kalıcı barışın yolunun savaşlardan geçmediğinin farkında olanlara desteğimizi iletmek isteriz. Kabulü mümkün olmayan sivil can kayıplarının ve zorla göçün durması ve Türkiye vatandaşlarının barışçıl biçimde birarada yaşama imkanının daha fazla zedelenmemesinin yolunun acilen barış masasına dönülmesinden geçtiğine olan inancımızı bir daha vurgulamak isteriz.”

“Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne saygılı bir parti olarak rolümüzün, barışa inanan aktörlere destek verip daha görünür kılmak olduğuna inanıyoruz. Bu sebeple birkaç hafta içinde Türkiye’ye yeşil bir delegasyonla ziyarete hazırlandığımızı bildirmek isteriz.”

https://europeangreens.eu/news/turkey-weapons-must-be-silenced-and-peace-talks-must-be-resumed

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.