LGBTİ+Manşet

Avrupa Yeşilleri, İstanbul’da LGBTİ örgütleri ile buluştu

0

7-9 Kasım 2014 tarihleri arasında 21. Konsey toplantısı için İstanbul’da bir araya gelen Avrupa Yeşilleri (European Greens), konsey çalışmalarının yanında Türkiye’den LGBTİ örgütleri ile bir araya geldi ve ortaklaşa mücadele yollarını tartıştı.

8 Kasım Cumartesi günü yapılan “Türkiye’de LGBTİ” oturumuna Avrupa Parlamentosu Milletvekilleri Terry Reintke ve Ulrike Lunacek’in yanı sıra Avrupa’dan çok sayıda LGBTİ aktivisti de katıldı. Türkiye’den ise Kaos GL Derneği’ni temsilen Yasemin Öz ile Kırmızı Şemsiye, Lambdaistanbul ve SPoD’tan aktivistler toplantıya katıldı.

9 yesilleristanbul...

Türkiye’den LGBTİ örgütlerinin çalışmalarını aktarmasıyla başlayan toplantıda, dayanışma kanallarını geliştirme yolları tartışıldı. SPoD LGBTİ’den Sezen Yalçın, Anayasa’ya cinsel yönelim ve cinsiyet kimliği eklenmesine ilişkin kampanya sürecini aktardı.

“Anayasa’yı şimdilik değiştiremesek bile özellikle ayrımcılık konusunda atacağımız adımlar mühim” diyen Yasemin Öz ise; İş Kanunu, Devlet Memurları Kanunu gibi kanunları değiştirmenin önemli olduğunu belirtti. Hükümet’i adım atma noktasında zorlamanın önemine değindi.

Yeşiller milletvekilleri Reintke ve Lunacek Türkiye’deki LGBTİ örgütlerle bundan böyle daha yakın çalışma yapacaklarını belirttiler. Karşılıklı görüş alış verişinin ardından toplantı sona erdi.

(Kaos GL)

 

More in LGBTİ+

You may also like

Comments

Comments are closed.