Avrupa Parlamentosundan internette porno yasağı önerisine ret

Avrupa Parlamentosu, pornonun internet de dahil olmak üzere medyada yasaklanmasını isteyen öneriyi oy çoğunluğuyla reddetti.

AP Kadın Hakları ve Cinsiyet Eşitliği Komisyonu’nda ezici oy çoğunluğuyla kabul gören önerinin, porno lobisinin kulis çalışmaları sonucunda genel kurulda reddedildiği konuşuluyor.

AP Birleşik Sol Grubu üyelerinden Hollandalı parlamenter Kartika Tamara Liotard tarafından “AB İçinde Cinsiyete Bağlı Klişelerin Ortadan Kaldırılması” konusunda hazırlanan rapor ve beraberindeki karar tasarısında, AB devletlerine medya, internet ve reklam sektörlerinde seks ve pornoyu yasaklamaları çağrısında bulunulmuştu.

Rapor ve karar tasarısı, AP Genel Kurulu’nun bu hafta Strasbourg’da yapılan oturumlarında oylamaya sunuldu ve beklentilerin aksine pornonun yasaklanmasıyla ilgili bölüm oylama sırasında sunulan bir değişiklik önergesiyle metinden çıkarıldı. Alkollü içki endüstrisinin, “ürünlerinin promosyonu için yaptığı yatırımların genç kız ve kadınların cinsel özne olarak gösterilmesine katkı sağladığına” dair taslak metinde yer alan gözlemle ilgili paragraf da Genel Kurul’daki oylamada reddedildi. Böylelikle üye devletlerden cinsiyete bağlı klişelerle mücadele etmelerini isteyen genel bir metin kabul edilmiş oldu.

Dünyada en fazla porno film üreten ülke ABD. Bu ülkede her 30 dakikada bir porno film üretiliyor. ABD’yi bu alanda Brezilya ve Hollanda izliyor. ABD’deki 900 porno şirketini temsil eden “Free Speech Coalition” adlı kuruluş, porno endüstrisinin her yıl sadece Kaliforniya eyaletine 36 milyon dolar vergi ödediğini belirtiyor.

(Deutsche Welle Türkçe)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR