DünyaLGBTİ+Manşet

Avrupa Parlamentosu’nda LGBTİ+’ların haklarını artırmayı hedefleyen karar tasarısı kabul edildi

0

Avrupa Parlamentosu (AP), cinsel kimlik ve yönelimleri nedeniyle ayrımcılığa uğrayanların haklarını artırmayı hedefleyen karar tasarısını kabul etti.

Öte yandan, LGBTİ+’lara yönelik tutumlarından dolayı AB üyesi Romanya, Polonya ve Macaristan eleştirildi.

Avrupa Parlamentosu’ndaki oylamada metin 161’e karşı 387 oy ile kabul edilirken, 123 vekil ise çekimser oy kullandı.

‘Evlilik akdi diğer AB ülkelerinde de tanınmalı’

Karar metninde LGBTİ+’lara serbest dolaşım hakkı çerçevesinde, AB sınırları dahilinde yaşama ve çalışma hakkı öngörülüyor. Bunun yanında metinde, bir AB ülkesinde geçerli olan evlilik akdinin ve hayat arkadaşlığının diğer AB ülkelerinde de tanınması ve homoseksüel eşlere heteroseksüel eşlerle aynı hakların verilmesi gerektiği belirtildi.

Metinde eşcinsel çiftlerin ve çocuklarının aile birleşiminde heteroseksüel çiftler ve çocukları ile aynı haklara sahip olması da talep edildi.

Romanya, Polonya ve Macaristan’a eleştiri

Avrupa Adalet Divanı‘nın Romanyalı bir erkek ile evli olan ABD vatandaşı erkeğin serbest dolaşım hakkı çerçevesinde Romanya’da oturma izni alabilmesi hükmü kararını uygulamaya geçirmeyen Romanya eleştirildi.

Polonya ve Macaristan ise LGBTİ+’lara yönelik ayrımcılık nedeniyle eleştirildi. Avrupa Parlamentosu, Avrupa Birliği Komisyonu’ndan bu ülkelere yönelik mevcut bütün araçlarla tedbirlerin artırılmasını istedi.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.