DünyaManşet

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu’ndan 1 Kasım değerlendirmesi

0
Reinhard Bütikofer

Avrupa Parlamentosu Yeşiller Grubu Başkanı Bütikofer, AB’den Türkiye’deki seçimleri dikkatle değerlendirmesini istedi.

Avrupa Parlamentosu’nda Yeşiller Grubu Başkanı Reinhard Bütikofer, Türkiye’deki seçim sonuçlarını değerlendiren ilk Avrupalı politikacı oldu.

Reinhard Bütikofer

Reinhard Bütikofer

Bütikofer yaptığı açıklamada Avrupa Birliği’nin Türkiye’deki sürpriz seçim sonuçlarını dikkatle değerlendirmesini istedi. Bütikofer, “Bu sürpriz sonucun kendi boyutları içinde oradaki anketlerin yanlış bir tahminin sonucu mu yoksa manipülasyon sonucu mu oluştuğuna tam olarak bakılmalı” dedi.

Bütikofer, ayrıca AB’den Ankara ile daha iyi bir işbirliği oluşturulmasını ancak AB’nin kendi bakış açısına göre işlemeyen durumları da açıkça belirtmesini istedi.

“Polis devleti metotlarına yönelik eleştiriler ve basın özgürlüğündeki eksikliklere yönelik eleştiriler açıkça ifade edilmeli” şeklinde konuşan Bütikofer, AKP’nin üçte ikilik çoğunluğa ulaşamamış olmasını ise Erdoğan için bir yenilgi olarak nitelendirdi.

Bütikofer, “Erdoğan stratejik hedefine görüldüğü kadarıyla ulaşamadı. Yani kendisini anayasa değişikliğiyle yeni bir sultan dönüştürmeye” ifadelerini kullandı.

(Deutsche Welle Türkçe)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.