Dünyaİklim ve EnerjiManşet

Avrupa Komisyonu iklim ve enerji yasa paketi sunacak: Dünya için etkili bir yol haritası olabilir

0

Avrupa Komisyonu, yarın Avrupa Birliği’nin (AB) sera gazı emisyonlarını 2030’da 1990 seviyelerine kıyasla yüzde 55 oranında azaltma taahhüdünü desteklemek için, “Fit for 55%” adını verdiği bir yasa tasarısı paketi sunmaya hazırlanıyor.

Paket, bloğun emisyonlarını azaltmayı ve Avrupalıların hareket etme, yaşama, çalışma ve tüketme biçimlerini iyileştirmeyi amaçlıyor.

Paketin içindeki maddeler

Birçok alanı kapsayan paket içinde araçlar için karbondioksit standartları,
enerji vergilerigy taxation, yenilenebilir enerji hedefleri, yenilenen Emisyon Ticaret Sistemi, (ETS) AB’nin sınırda karbon düzenleme mekanizması (CBAM) öne çıkıyor.

Paketin ağırlıklı olarak AB içi odaklı olmasına rağmen, birlik dışındaki ülkeler için de kaçınılmaz etkileri olduğu belirtiliyor. Sadece sınırda karbon düzenlemesiyle ilgili olarak değil, aynı zamanda nakliyenin ETS’ye dahil edilmesi yoluyla da AB tek pazarına erişmek için ticaret kurallarının değişebileceği söyleniyor. Uzmanlar, Japonya ve ABD gibi AB’nin önde gelen otomobil ihracatçılarının, ihracat pazar paylarını korumak için elektrikli araç üretimine daha hızlı geçmek zorunda kalacağını belirtiyor.

Uzmanlar, bu yasa paketinin dünyanın iklim kriziyle mücadelede 2015 Paris Anlaşması‘nı yerine getirme kabiliyetine yönelik bir barometre olarak görülebileceğini ifade ediyor. Enerji santrallerinin daha ne kadar süre kömür yakabileceğinden, otomobil üreticilerinin içten yanmalı motoru ne zaman terk etmesi gerektiğine kadar her şeyi belirleyecek bir enerji revizyonu beklentisi ortaya konacak.

Paket, yeni küresel standartlar belirleme potansiyeline sahip olabilme ve net sıfır dünya için etkili bir yol haritası sağlayabilme potansiyelini taşıyor.

‘Diğer ülkeler de yakından inceleyecek’

AB’nin eski ABD büyükelçisi ve Avrupa Komisyonu ticaretten sorumlu Genel Direktörü David O’Sullivan söz konusu paketle ilgili şu açıklamalarda bulundu:

AB’nin planlanan Karbon Sınırı Ayarlama Mekanizması, karbondan arındırma konusuna artan bağlılık nedeniyle son yıllarda itibar kazanan bir kavramdır. Asıl önemli olan, ilk kez büyük bir ticaret akötrünün masaya işleyen bir model koyması ve ‘bunu potansiyel olarak bu şekilde yapabilirsiniz’ demesidir. Bu yılki Birleşmiş Milletler iklim değişikliği zirvesi – COP26 – eğer başka çözümler bulan sonuçlar ortaya koyabilirse, belki de sonunda buna ihtiyacımız olmayabilir.

Diğer ülkeler de AB kadar karbon kaçağı konusunda endişeli ve bu sorunun uluslararası düzeyde kabul edilebilir bir şekilde nasıl ele alınabileceğini çok yakından inceleyecekler.”

‘Olumlu bir örnek’

E3G kıdemli uzmanı Alden Meyer ise paketin, ülkelerin iddialı iklim hedeflerini nasıl planlamaları ve harekete geçirmeleri gerektiğine dair olumlu bir örnek olduğunu ifade etti:

Dünyanın en büyük ortak pazarının, küresel ekonominin karbondan arındırılmasının sunduğu muazzam ekonomik ve iş büyüme fırsatlarını tamamen kullanma niyetinde olduğunu gösteriyor. Bu hamleler, çalışanları ve şirketleri temiz teknolojiler için devasa ve büyüyen pazarda rekabet edecek ve başarılı olacak şekilde konumlandırabilir. Aynı zamanda yeni 2030 Paris Anlaşması hedefini eyleme dönüştürmek için çalışan ABD, hızla karbonsuzlaşırken AB ve diğerleri ile işbirliği yaparak fayda sağlayabilir. 2050’den önce net sıfır emisyona ulaşmak, aynı zamanda tüm sektörlerden kaynaklanan kirlilikle mücadele etmek suretiyle, toplum çapında bir dönüşüm gerektiriyor.”

‘Yatırımcılar yeşil yatırımlar arıyor’

Volvo Küresel Sürdürülebilirlik Başkanı Anders Kärrberg, pandemi sırasında elektrikli araç satışlarının artmasının müşterilerin hazır olduğu anlamına geldiğini gösterdiğini dile getirdi:

İklim değişikliği bugün karşı karşıya olduğumuz en büyük zorluk. Bir mobilite şirketi olarak insanlara güvenli, kişisel ve sürdürülebilir bir şekilde hareket etme fırsatı sunmak bizim görevimiz. Pandemi sırasında elektrikli araç satışlarının artması ve dayanıklılığı bize şunu gösteriyor. Müşteriler hazır. Yatırımcılar da yeşil yatırımlar arıyor. Volvo Cars’ın yola çıktığı gibi sıfıra gitmek iş açısından mantıklı. Şimdi geçişimizi destekleyecek iddialı bir politika paketini sabırsızlıkla bekliyoruz.”

Yasa tasarısı paketinin sunulmasından sonra, AB Komisyonu’nun önerilerinin AB ülkeleri hükümetleri ve Avrupa Parlamentosu tarafından onaylanması gerekecek.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.