Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem ödülü Bursa Nilüfer Belediyesi’ne

Bursa Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Nilüfer İnovasyon Merkezi “Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi” bileşenini içeren projesiyle Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem Ödülü’nü almaya hak kazandı.

İklim Haber.org’da Arif Cem Gündoğan imzası ile verilen habere göre Bursa Nilüfer Belediyesi’ne bağlı Nilüfer İnovasyon Merkezi Zaragoza, Mannheim gibi finalistleri geride bırakarak Avrupa Kentleri Dönüştürücü Eylem Ödülü’nü almaya hak kazandı. Nilüfer bu ödüle “Mahalle Komiteleri ve Enerji Kooperatifi” bileşenini içeren projesiyle layık görüldü.

Bursa Nilüfer Belediyesi’nin insan kaynaklı iklim değişikliği ile mücadelesini 2015 yılında başlattığı Nilüfer Belediyesi Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı (SEAP) ile somutlaştırmıştı. Belediye sınırları içerisindeki seragazı salımlarında 2020 yılında 2013 referans yılında göre %20 oranında azaltım öngören bu plan 25 Ocak 2016’da Belediye Başkanları İklim ve Enerji Sözleşmesi Sekreteryası tarafından kabul edilmişti.

Nilüfer Belediyesi sunduğu SEAP’ta iklim değişikliğine uyum bölümüne yer vererek Türkiye’de bu sözleşmeyi imzalayan diğer belediyelere örnek bir vizyon sergiliyor. Uyum boyutuna Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin de hazırlanmakta olan plan kapsamında yer vereceği de öngörülmekte.

 

(İklim Haber)

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR