ManşetTürkiye

Avrupa Birliği: Demirtaş’ın serbest bırakılmasını umuyoruz

0

Avrupa Birliği Dışilişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “Türkiye’nin demokratik bir ülke olmasını istiyoruz” dedi. Mogherini, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş için verdiği karara değinerek “Serbest bırakılmasını umuyoruz” diye konuştu. AB Genişlemeden Sorumlu Komiser Johannes Hahn da “Vize ve Gümrük Birliği için bazı ülkeleri ikna etmeye çalışıyoruz. Ancak Vize serbestisi için belli kriterler var” açıklamasında bulundu.

Ankara, Türkiye-AB arasında üst düzeyli önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn, bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile temaslarda bulundu. 3 isim, toplantının ardından ortak basın açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ardından söz alan AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, “AB Türkiye’ye göç krizinde destek vermeye devam edecektir. Bizim ortaklığımız ve iş birliğimiz oldukça önemli. Suriye, Irak, İran, Orta Doğu barış süreci ve körfez bölgesi açısından da önemlidir” açıklaması yaptı.

AİHM kararına değinen Mogherini, “Demirtaş’ın serbest bırakılmasını umuyoruz” dedi.

Mogherini, soru cevap kısmında AİHM Demirtaş hakkında verdiği kararın uygulanmamasının sonuçları hakkında sorulan soruya şu yanıtı verdi:

“Türkiye, AİHM’in kararını takip etmeli. Burada herhangi bir çifte standart yok. Hoşlanın ya da hoşlanmayın, bizim standartlarımız var. Şunu söylemek gerekiyor ki bu AB’den daha güvenli bir ortak bulmak mümkün değil, çok açık ve dürüst bir şekilde söyleyebilirim.”

 

(T24)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.