ManşetEkoloji

Avrupa Birliği çöpünün yüzde 37’sini Türkiye alıyor

0

AB İstatistik Ofisi Eurostat verilerine göre 2019 yılında Avrupa Birliği ülkelerinin ihraç ettiği 31 milyon ton çöpün en büyük alıcısı Türkiye oldu. Türkiye 11,4 milyon ton çöp alarak, toplam miktarın yüzde 37’sini ithal etmiş oldu.

Euro News’ın haberleştirdiği verilere göre ikinci sırada 2,9 milyon ton çöp alımıyla Hindistan yer alırken üçüncü sırada ise 1,9 milyon ton çöp ile Birleşik Krallık yer aldı. Hindistan toplam ithalatta yüzde dokuz, Birleşik Krallık ise yüzde altı orana sahip.

İthalat 15 yılda üçe katlandı

Türkiye’nin AB’den çöp ithalatı yıllar içinde büyük artış gösterdi. Bu miktar 2019 yılında 2004 yılına göre üçe katlanmış durumda. Eurostat da basın bülteninde “Türkiye: AB’nin çöpünün ana varış merkezi” başlığını kullandı.

AB’nin ithal ettiği 31 milyon ton çöpün değeri ise 13,4 milyar euro oldu. Çöp ihraç eden AB aynı zamanda çöp ithalatçısı konumunda. AB 31 milyon ton çöp ihraç ederken 16,7 milyon ton da çöp aldı.

İthal ettiği çöplerin değeri ise 12,8 milyar Euro oldu. 2004 yılında AB’nin çöp ithalat ve ihracatı yaklaşık aynı seviyede iken yıllar için ihracat artarken ithalat düşüş gösterdi.

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.