Editörün SeçtikleriEkolojiManşetYerel

Avcılar Belediye Başkanı Hançerli: Gezegene borcumuzu Yeşil Belediye olarak ödemek istiyoruz

0

İnsanların dünyaya iyi davranmadığını belirten Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, “Gezegene borcumuzu Yeşil Belediye olarak ödemek istiyoruz” dedi. Binaların yıkım süreçlerinde asbestle ilgili tehlikeler ortaya çıktığını söyleyen Hançerli, asbestlerin sökülmesi için özel çaba sarf ettiklerini vurguladı.

Başkan Hançerli, karbon ayak izi envanteri çıkarttıklarını söyleyerek karbon salımını azaltmak için çalışmalar yürüttüklerini hatta bununla ilgili sadece Türkiye’ye değil dünyaya söz vermeye hazırlandıklarına da dikkat çekti.

Deprem hazırlıkları: Hayat kurtarmak için yıkım

İstanbul‘da deprem bakımından en riskli yerlerden biri kabul edilen Avcılar‘ı hazır hale getirmek için göreve geldiğinden bu yana yoğun bir çalışma sürdürdüklerini anlatan Hançerli, bir yılı aşkın süredir sağlıksız binaların yıkım çalışmalarının sürdürüldüğünü aktardı. “Biz yıkımı, yerine yenisini yapmak için yapıyoruz. Hayat kurtarmak için yıkıyoruz” diyen Başkan Hançerli, vatandaşların da bu yıkımlara destek verdiğinin altını çizdi.

İstanbul depremini en ağır hissedecek ilçelerden biri kabul edilen Avcılar’da 2019 verilerine göre 448.882 kişi yaşıyor. 17 Ağustos 1999 yılında yaşanan depremde ise ilçede 976 kişi hayatını kaybetmişti.

You may also like

Comments

Comments are closed.