DünyaManşet

Avam Kamarası Brexit anlaşmasını onayladı

0

Birleşik Krallık‘ta parlamentonun alt kanadı olan Avam Kamarası, ülkenin Avrupa Birliği (AB) üyeliğinden ayrılmasının (Brexit) koşullarını düzenleyen anlaşmayı onayladı.

BBC’nin haberine göre, Avam Kamarası’nın 231’e karşı 330 oyla onayladığı anlaşma, önümüzdeki hafta Lordlar Kamarası’nda görüşülecek. Anlaşma Lordlar Kamarası’ndan da geçerse, Kraliçe İkinci Elizabeth‘in de onayıyla yasalaşacak.

Lordlar Kamarası anlaşma metninde herhangi bir değişiklik yaparsa, anlaşma tekrar oylanmak üzere yeniden Avam Kamarası’na gelecek.

11 aylık geçiş süreci

Anlaşma; ülkenin AB’den ayrılmasının ardından öngörülen 11 aylık geçiş sürecinde gümrük birliğinin devam etmesini ve ülkedeki AB vatandaşlarının mevcut haklarının korunmasını da öngörüyor.

AB ve Birleşik Krallık, Brexit sonrası, geçiş döneminin ardından kuracakları ilişki düzeyini belirleyecek bir anlaşmaya varmaya çalışacak.

Birleşik Krallık’ta 12 Aralık’ta yapılan erken genel seçimi, Brexit’i 31 Ocak’ta gerçekleştirme vaadiyle seçime giren Başbakan Boris Johnson liderliğindeki Muhafazakar Parti açık farkla kazanmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.