Kültür-SanatManşetTürkiye

Atık malzemeden sanat: 3 bin atık malzemeyle 2 metre uzunluğunda at yaptı

0
Fotoğraf: DHA

Muğla‘nın Menteşe ilçesinde demircilikle uğraşan 42 yaşındaki Ahmet İftar, hurdaya ayrılan araç ve motosiklet parçalarından 150 kilogram ağırlığında at yaptı.

İftar, iki yıl süren çalışmada 3 bin parça atık kullandı. Zorbey ismi verilen atın ücreti 50 bin TL olarak belirlendi.

İş yerine gelen müşterilerin de ilgisini çeken Zorbey isimli at 2 metre uzunluğunda.

Fotoğraf: DHA

‘Amacım sergi açmak’

DHA‘da yer alan habere göre, İftar, Sanayi Sitesi‘ndeki iş yerinin bir odasında atıklardan yaptığı cip, çiçek, saat, tabanca, sehpa, otomobil, motosiklet, kılıç, akrep, sandalye gibi birçok eseri sergiliyor.

Yaptıklarının aynı zamanda atık demirin geri dönüşümü olduğunu kaydeden İftar, amacının ileride sergi açmak olduğunu söyledi:

Bu atıklar işe yaramaz ve çevreyi kirletir. Ben de çevreyi kirletmesin, sanata dönüşsün düşüncesiyle çeşitli figürler yapmaya başladım. Yaptıklarım aynı zamanda atık demirin geri dönüşümüdür. Demirciliğe çıraklıkla başladım. O zamanlarda da sanata ilgim vardı. Yaklaşık 18 yıldır kendi iş yerimde çalışıyorum, 10 yıldır da demir atıklarını dönüştürüyorum. Böylece ortaya birbirinden güzel eserler çıkıyor. İş yerime gelen müşteriler hayran kalıyor. Satın almak istiyorlar ama fiyat biçemiyorum, satmaya da kıyamıyorum. Yaptığım at eseri ilgi görüyor. Amacım ileride bir sergi açmak.”

You may also like

Comments

Comments are closed.