Editörün SeçtikleriManşetYerel

Atatürk Parkı için 10 bin imza: Ranta geçit vermeyeceğiz

0

Haber: Abidin YAĞMUR

*

Mersin Çevre Platformu bileşenleri, Uluslararası Mersin Liman İşletmecisi’nin (MİP) liman sahasını Atatürk Parkı’na doğru genişletme projesine karşı 10 bin imza topladı. İmzaları Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğüne teslim eden çevreciler, “Halka nefes aldıran, içinde çok sayıda bitki türü barındıran Atatürk Parkı, Mersin’in simgelerinden biridir” dedi.

Özelleştirilen Mersin Limanı’nı işleten Uluslararası Mersin Limanı İşletmeciliği liman genişleme projesini geçtiğimiz yıllarda gündeme getirdi.

Genişleme projesiyle, liman sahasının ve konteyner depolama alanının şehrin tek yeşil alanı olan Atatürk Parkı önlerine kadar uzanmasından endişe eden çevre örgütleri ve meslek örgütleri projeyi yargıya götürdü. Ancak liman işletmecisi genişleme projesinin Atatürk Parkı’na zarar vermeyeceğini iddia ederek çalışmalarını sürdürdü.

‘Ranta geçit vermeyeceğiz’

Atatürk ParkıMersin Çevre Platformu bileşenleri ise liman genişleme projesine karşı imza kampanyası başlattı ve kısa sürede 10 bin imzaya ulaştı.

Toplanan imzalar platform bileşenlerinin Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü önünde yaptığı eylemin ardından müdürlüğe teslim edildi.
“Atatürk Parkı’nda liman yapılamaz. Ranta geçit vermeyeceğiz”, “Atatürk Parkında liman istemiyoruz” yazılı pankartlar açan çevreciler adına açıklamayı TEMA Temsilcisi Perihan Saydan Pınarbaşı yaptı.

Mersin Limanı’nın kent sakinlerinin yaşantılarını olumsuz etkileyecek, şehrin doğal ve kültürel zenginliklerine zarar verecek şekilde genişletilmek istendiğine işaret eden Pınarbaşı, liman genişleme sahasının ilgili planlarca belirlendiğini ancak liman işletmecisinin daha az maliyetli olduğu gerekçesiyle Atatürk Parkı önlerine doğru genişlemek istediğini savundu.

Pınarbaşı, “Yoğun bir yapılaşmanın ve göçün olduğu kent merkezinde halka nefes aldıran, içinde çok sayıda bitki türü barındıran Atatürk Parkı Mersin’in simgelerinden biridir. Mersin’de planlanan liman gelişimi, kıyı hattı boyunca uzanan ve halkın yoğun olarak kullandığı kamusal yeşil alanlarla birlikte düşünülerek tasarlanmalıdır. Atatürk Parkı’nın işlevinin ve estetik değerlerinin liman aktiviteleriyle engellenmeyecek şekilde, toplumun aktif yaşantısı içinde tutulması halk sağlığı açısından oldukça önemlidir” dedi.

You may also like

Comments

Comments are closed.