EğitimManşet

Atanmış rektör Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi’ni kapattığı iddia edildi

0

Boğaziçi Üniversitesi’ne bağlı Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi‘nin, atanmış rektör Naci İnci’nin kararıyla kapatıldığı iddia edildi.

Haberi, üniversitenin öğrencileri ve öğretim görevlileri tarafından kurulan Boğaziçi TV sayfası duyurdu.

Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi fizik, matematik, iktisat, tarih, siyaset, sosyoloji, psikoloji ve felsefe gibi pek çok alanda yazılan kitapları yaklaşık çeyrek asırdır basımını yapıp okuyucuyla buluşturuyordu.

Yayınevi yöneticisi Murat Gülsoy, Bulu döneminde istifa etmişti

Yayınevinin web sitesinde kuruluş amacı şu şekilde açıklanıyordu:

“Üniversitede üretilen bilginin geniş kitlelere ulaştırılmasını hedefleyen Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi Boğaziçi Üniversitesi Vakfı tarafından desteklenmektedir.

Ülkenin kültür ortamına katkılarda bulunmak, üniversitede üretilen / derlenen bilgilerin topluma iletilmesinde köprü oluşturmak ve toplumsal sorunlara hızlı ve güncel yanıtlar üreten bir yapı haline gelmek Yayınevi’nin öncelikli amaçlarıdır.

Profesyonel bir anlayışla yayıncılık yapan Boğaziçi Üniversitesi Yayınevi, farklı alanlardan gelen bilimcilerden oluşan Yayın Kurulu tarafından yönetilmektedir.”

Yayınevi’nin yayın kurulu başkanlığını yürüten yazar ve akademisyen Murat Gülsoy, Naci İnci’nin selefi Melih Bulu‘nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından istifa etmişti.

 

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.