Kültür-SanatManşet

‘Aşkın Metafiziği’ konferansının katılımcıları arasında Zizek ve Badiou da var

0

Kartal Belediyesi’nin ve Altınok Öz’ün öncülüğünde MonoKL (Mono Kurgusuz Labirent) Yayınları tarafından 25-26 Eylül 2015 tarihlerinde Aşkın Metafiziği konulu konferans düzenlenecek. Dragos Arkeolojik Kazı Alanı’nda düzenlenecek konferansa dünyaca ünlü isimler Alain Badiou, Slavoj Zizek ve Judith Balso konuşmacı olarak katılacak. Konferansa ayrıca Volkan Çelebi ve Ahmet Soysal konuşmacı ve moderatör olarak katılacak.

23

Aşkın Metafiziği konferansında aşkın felsefedeki yeri, aşk ve şiir ilişkisi, aşk olayı,  aşkın hakikati, aşk düşüncesinin Batı’dan Doğu’ya düşünsel izdüşümleri, kültürel aşk tasavvurları sorgulanacak.

Etkinlikte ilk gün “Aşkın Hakikati” ve ikinci gün “Aşk Olayı”  konulu iki açık oturum düzenlenecektir. Açık oturumlarda “aşk, olay, psikanaliz, tasavvuf, şiir, hakikat” gibi temaların öne çıkması beklenmekte.

24

Konferansın programı, katılımcıların özgeçmiş bilgileri ve konferans için her iki gün gidiş ve dönüş olmak üzere [sabah-akşam] Beşiktaş, Kadıköy ve Bostancı’dan kaldırılacaklar servisler ve konferans merkezine ulaşım güzergahları için ask.monokl.net adresine bakılabilir ya da [email protected] adresi ile temasa geçilebilir.

Katılım ücretsiz olacağı etkinlikte simültane çeviri yapılacağı da belirtildi.

(Başka Haber)

You may also like

Comments

Comments are closed.