EnerjiManşet

Kartal’da ‘Nükleer mi? Sinop’a mı? Oldu canım!” fotoğraf sergisi

0

Fotoğraf Sanatçısı Volkan Atılgan, nükleer santrallerin tehlikelerine karşı kamuoyu farkındalığını artırmak amacı ile Nisan 2015’de Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda başlattığı “Nükleer mi? Sinop’a mı? oldu canım!” fotoğraf sergilerinin 13.sü için bugün 17:00’de Kartal Belediyesi Fıuaye Alanı‘nda açılış gerçekleştiriyor. Sergi 13 – 19 Ocak tarihleri arasında ziyaret edilebilir.

Hemen hemen tüm Türkiye’yi dolaşan fotoğraf sergilerinin bir özelliği de farklı sanat disiplinlerini de biraraya getirmesi. Bu bağlamda Kartal Belediyesi’ndeki açılışa katılanlar Art İstanbul Trio’dan çello keman ve piyano dinletisi imkanına da sahip olacaklar.

Açık Radyo’da haftaiçi hergün sabah 08:00 – 10:00 saatleri arasında yayınlanan Açık Gazete programında Ömer Madra ve Murat Can Tonbil‘in de sorularını yanıtlama imkanı bulan Volkan Atılgan, “Nükleer mi? Sinop’a mı? oldu canım!” fotoğraf sergisine dair şu bilgileri iletti.

“Biz bu fotoğraf sergisi ile nükleerin tehlikelerine karşı farkındalık yaratmaya çalışıyoruz. Ülkemizde hem Sinop hem de Mersin’de nükleer güç santralleri kurulması parlamento nezdinde kararlaştırılmış durumda. Yılda birkaç defa nükleer karşıtı mitingler düzenleyerek ‘Nükleere Hayır!’ sesini çıkartıyor olsak da daha geniş bir kesime ulaşılmasının da gerektiğini düşünüyorum.

Kartal’da 13.sünü hayata geçireceğimiz “Nükleer mi? Sinop’a mı? oldu canım!” fotoğraf sergisine kadar geçen sürede ülke çapında 800bin insana ulaşma imkanımız oldu. Bu 800bin kişiye ulaşmayı daa sergileri sadece kapalı mekanlarda gerçekleştrmen yerine açık alanları da dahil etmek sureti ile başardık diyebilirim. Sergi süresince ilgili yerde bulunarak tüm katılımcılara nükleer güç santralleri ile ilgili doğru bilgileri aktarmaya da gayret ediyoruz.

Bu akşam Kartal’da sergiyi açtıktan hemen sonra 16 Ocak Pazartesi günü de diğer yakaya geçerek Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi‘nde sergimizi açacağız. Sarıyer’deki sergi ise 16 – 23 Ocak tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

Kartal’daki sergi açılışında Art İstanbul Trio’dan çello keman ve piyano dinletisi de olacak.

Kartal Belediyesi Fuaye Salonu, Belediyenin hizmet binası içinde yer alıyor. Kartal sahilden çok rahat ulaşım sağlayabilir ziyaret etmek isteyenler.

Sarıyer Yaşar Kemal Kültür Merkezi’ne ulaşım için ise metronun Sarıyer Hacıosman Metrosu’ndan Darüşşafaka durağında inildiğinde Acıbadem Hastanesi önünde bulunuyor”

Fotoğraf Sanatçısı Volkan Atılgan’a Açık Radyo’daki programın ardından telefon ile ulaşma imkanı da bulduk. Yakın zamanda bu sergi bağlamında daha geniş kapsamlı bir röportajı da Yeşil Gazete’de yayınlama imkanı bulacağımız haberini de şimdiden paylaşmış olalım.

 

Haber: Alper Tolga Akkuş

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.