İklim KriziManşet

Aşırı sıcaklar yüzünden Fransa’da 1435 kişi hayatını kaybetti

0

Fransa Sağlık Bakanı, aşırı sıcaklarla boğuşan ülkesinde bu yaz, yarısı 75 yaşın üzerindeki kişiler olmak üzere 1435 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi. Ülkede, haziran ayında 46 derece ölçülmüştü.

Sıcaklıkların rekor seviyeye ulaştığı bu yaz, Fransa’da, 1435 kişi hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Agnes Buzyn, haziran ve temmuz aylarında aşırı sıcaklardan ölenlerin yarısının 75 yaşın üstünde olduğunu açıkladı. Buzyn, ülkenin belirli bölgelerinde haziran ayında sıcaklığın 46 dereceye yükseldiğini ve bunun bir rekor olduğunu, başkent Paris’te ise temmuz ayında 42.6 dereceyle rekor kırıldığının altını çizdi.

Alınan önlemler sayesinde 2003’teki aşırı sıcak dalgasında ölen 15 bin kişinin onda biri kadar ölüm kayda geçtiğini belirten Buzyn, “Keşke hiç ölüm olmasaydı ancak özellikle sağlık sorunu olanların ve yaşlıların bu kadar aşırı sıcağa dayanması çok zor” dedi.

Aşırı sıcakların hakim olduğu dönemde çoğu etkinlik iptal edilmiş, acil danışma hatları ve belediye binalarında ‘serinleme odaları’ kurulmuştu.

İklim uzmanları, giderek etkisini artıran iklim değişikliği nedeniyle bu yaz yaşanılan aşırı sıcak dalgalarının sayısının ve sıklığının artacağı uyarısında bulunmuş;  özellikle yaşlılar, çocuklar ve dezavantajlı gruplara yönelik politikalar oluşturulması gerektiğine dikkat çekmişti.

 

 

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.