DünyaManşet

Aşağı Saksonya ‘Yeşiller’ ve ‘Sosyal Demokratlar’ dedi

0

Almanya’nın Aşağı Saksonya eyaletinde yapılan Eyalet Meclisi seçimlerinde muhalefetteki Sosyal Demokrat Parti (SPD) ile Yeşiller Partisinin, hükümeti oluşturan Hristiyan Demokrat Birlik Partisi (CDU) ile Hür Demokrat Parti’den daha fazla milletvekili çıkardığı açıklandı.

Almanya Aşağı Saksonya’daki eyalet seçiminde muhafazakar-liberal hükümet yenildi, Sosyaldemokratlar ile Yeşiller az bir çoğunlukla seçimden galip çıktı. Seçim sonrasında kazanan saat 23’e doğru belli oldu. Eyalet seçimi sonrasında partilerin eyalet vekili sayısında son durum şu şekilde; CDU: 54, SPD: 49, FDP: 14,Yeşiller: 20.

Eyalette hükümeti kurmak isteyen muhalefet partileri SPD ile Yeşiller Partisi, toplam 69 sandalyeye sahip olurken, 2003 yılından beri hükümette yer alan CDU ile FDP toplam 68 milletvekili çıkarabildi. Böylelikle eyalette hükümet değişikliğine gidileceği sinyali alındı.

SPD’nin Aşağı Saksonya eyaleti başbakan adayı Stephan Weil, kesin olmayan resmi sonuçların açıklanmasının ardından yaptığı açıklamada, Yeşiller Partisi ile koalisyon yapmaya sevindiğini belirterek, “Hükümeti kurmak için bir sandalyenin fazla olması yeterli” ifadesini kullandı.

Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Cem Özdemir de çeşitli olumsuzluklara rağmen istedikleri sonucu aldıklarını belirterek, “Federal düzeyde de bir değişim mümkündür” şeklinde konuştu.

(Haberler.com, Yeşil Gazete)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.