Doğa MücadelesiManşet

Artvin Maden Davası’na destek olmak için yollarda ama önce konserde buluşuyoruz!

0

Haberimizin manşetindeki çağrı Yaşam ve Dayanışma Yolcuları’ndan.19 Eylül’de Rize’de görülecek olan Artvin Davası’na, deresine, ormanına,suyuna, kendi geleceğine, bugününe sahip olmak için direnenlere  destek olmak üzere 18 Eylül’de İstanbul’dan yola çıkacaklar. İstanbul’dan yola çıkmadan bir gün önce Artvin Maden Davası hakkında forum ve konser etkinliği için halkı 17 Eylül Cumartesi günü saat 16:00’da  Yoğurtçu Parkı’na davet ediyorlar. Ama  önce Artvin’e gidiş çağrı metnini paylaşalım:

Yaşam ve Dayanışma Yolcuları

     Yaşam ve Dayanışma Yolcuları

Artvin, Cerattepe için Dayanışma Çağrısı:

“19 EYLÜL 2016’DA “CERATTEPE DURUŞMASI” İÇİN RİZE’DEYİZ!

Yaşam ve Dayanışma Yolcuları bu kez ARTVİN/CERATTEPE için yollarda!

Yolculuğumuzun birinci bölümünde ilk durağımız 11 Temmuz’da Akkuyu idi, ikinci bölümünde ise ilk durağımız Rize İdare Mahkemesi olacak. 25 yıldır var kalma mücadelesi veren ARTVİN halkı ile dayanışmak için, ‘Artvin Halkı Yalnız Değildir’ demek için 19 Eylül 2016 tarihinde Rize’de gerçekleşecek CERATTEPE Duruşması’nda olacağız!

Cerattepe’de maden inadının altında bakır değil altın yatıyor. Cengiz Holding’in kurum başvurularında iddia edip halka açıkladığının aksine bakır değil siyanürle altın çıkarma amacı var. Maden, Artvin’i siyanüre gömecek!

Türkiye’nin en büyük çevre davası olan bu dava biliyoruz ki yalnızca Artvin halkının davası değildir. Bu dava bütün yaşam savunucularının davasıdır. Artvin kaybettiğinde yaşam mücadelesi bütün Türkiye’de kaybedecektir, bunu iyi biliyoruz. Bu yüzden biz de Artvin Çevre Derneği’nin davetini tekrarlıyoruz; “Ülkemizin her yerinden Artvin’li hemşehrilerimizi, çevre dostlarını, bu ülkenin gerçek yurttaşlarını bu duruşmada yanımızda olmaya, bize güç vermeye çağırıyoruz”.

80. Madde’nin resmi gazetede yayınlanıp yürürlüğe girmesinden sonra meşru toplumsal muhalefetten başkaca bir seçeneğimizin kalmadığının farkındayız. Yaşam savunucuları olarak demokratik haklarımızı sonuna kadar kullanmaya kararlıyız, Artvin halkını yalnız bırakmayacağız!”

“Yaşam ve Dayanışma Yolculuğu’nun Karadeniz ayağına katılmak isteyenler ve Rize İdare Mahkemesi’nde gerçekleştirilecek Cerattepe Duruşması için ücretsiz gidiş/geliş olanaklarından yararlanmak isteyenler, email adreslerinden ulaşabilirler:([email protected])]

#YaşamVeDayanışmaYolcuları  #YaşamİçinDayanışmaİçinYolladarız

17-eylul-afis

Yaşam ve Dayanışma Yolcuları 18 Eylül’deki yolculuğa çıkmalarından önceki gün İstanbul Yoğurtçu Parkı’nda da bir konser düzenleyerek Artvin’e destek çabalarına dikkat ve ilgi çekmeye çalışacak. Etkinlikte Çeşitli ekoloji hareketlerinden yaşam savunucuları Artvin’de verilen yaşam mücadelesine karşı duyarlılığını ortaya koymak ve yereldeki direnişin sesini yükseltmek için bir araya gelecek.

Saat 16.00’da başlayacak forumda ele alınacak ana konu Cerattepe Direnişi ve 19 Eylül’de Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek Cerattepe duruşması üzerine konuşmalar yapılacak.  Konuşmacılar arasında Bergama’da siyanürle altın aramaya karşı verilen mücadeleden Oktay Konyar,  antikapitalist müslüman yazarlardan R.İhsan Eliaçık,  Mimarlar Odası avukatlarından Can Atalay İstanbul Artvin Dernekler Federasyonu Başkan yardımcısı Hasibe Özkan, Munzur Koruma Kurulu’ndan Hasan Şen Validebağ Gönüllüleri’nden Arif Belgin de yer alacak.

18.00’de başlayacak konserde Doğu Karadenizli ve Artvinli sanatçılar , Damla Şahin, Yudum Şahin , Tamara Şahin, Aydoğan Topal ve Ümit Taşkıran sahne alacak.

 

artvine-300x300

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.