Doğa MücadelesiManşetYerel

Ardahan’da ağaç katliamına karşı eylem kararı: Kesinlikle geri adım atmayacağız

0

Ardahan’ın Göle ilçesine bağlı Köprülü beldesindeki Canibeğ ve Serinçayır yaylalarındaki ağaç katliamlarına karşı Serinçayır Köyü Derneği, eylem kararı aldığını duyurdu.

Bölgede şu ana kadar Orman İşletmesi Müdürlüğü kontrolünde binlerce ağaç kesildi.

‘Katliama karşı harekete geçeceğiz’

Mezopotamya Ajansı‘nda yer alan habere göre Serinçayır Köyü Derneği, ağaçların kesimine son verilmesi konusunda verilen sözlerin yerine getirilmediğini ifade etti. Dernek, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Serinçayır yaylası, Köprülü beldesi yaylası, Canibeg ormanlarında binlerce sarıçam kontrolsüz kesilmiş, binlerce fidan ziyan olmuştur. Orman Bölge Müdürlüğü aldığı yeni bir kararla Köprülü Ezogelin çeşmesi ormanlarında 2 bin 200 sarıçamın yanı sıra Serinçayır yaylasında yeniden orman kesimi gerçekleşecektir. Biz bu katliama karşı harekete geçerek eylemselliğimizi ortaya koyacağız.”

‘Kesinlikle geri adım atmayacağız’

Açıklamada, bölgede bulunan sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve bölge halkı ile toplantılar yapılarak destek isteneceği de belirtildi:

Ardından 4 Ekim Pazartesi günü başta Ardahan Valiliği, Göle Orman Şefliği önünde ve kesilen orman bölgesinde eylem yapacağımızı, kesinlikle geri adım atmayacağımızı tüm halkımıza bildiriyoruz. Ne pahasına olursa olsun ormanımızı kestirmeyeceğiz.”

You may also like

Comments

Comments are closed.