DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Araştırma: Birleşik Krallık’ta günlük koronavirüs vakası sayısı 100 bin

0

Birleşik Krallık‘ta yapılan bir araştırmaya göre, yürürlükte olan önlemlere rağmen günde yaklaşık 100 bin kişi korona virüsüne yakalanıyor. Ülkede pubların kapalı olmasına ve ev ziyaretlerinin yasaklanmasına rağmen, enfekte olanların sayısı her dokuz günde bir iki katına çıkarken, bazı yerlerde bulaşma katsayısı (R) 2’nin üzerinde seyrediyor.

Londra‘daki Imperial College‘ın 86 bin kişi üzerinde yaptığı araştırma, ülkedeki her bölgede ve her yaş grubunda vaka sayılarının arttığını gösteriyor. Birleşik Krallık’ta enfeksiyon oranlarının en yüksek olduğu yaş grubu 18-24.  Ancak araştırmada, virüsün yeniden daha yüksek yaş grupları arasında yayılmaya başladığı, bu nedenle ölüm oranlarında artış beklendiği belirtildi.

“Kritik aşamaya geldik” denilen araştırmada, Boris Johnson hükümetine önlemleri sıkılaştırma çağrısı yapıldı.

‘Bölgelere göre önlem’ işe yaramıyor

Fransa ve Almanya gibi Avrupa ülkelerinde yeniden artan vakalara karşı ulusal çapta önlemler alınırken, İngiliz hükümeti vaka sayılarına göre farklı bölgelerde farklı önlemler alma stratejisi izliyor. Uzmanlar ise bu yöntemin, geçtiğimiz ilkbahardaki yüksek ölüm oranlarına yol açmasından endişeli olduklarını vurguluyor.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.