Günün Manşetiİklim KriziManşet

Araştırma: Amerikan ordusu, Portekiz’den daha fazla sera gazı salıyor

0

Araştırmalara göre, ABD Savunma Bakanlığı, Pentagon, 2017 yılında 59 milyon ton karbondioksit ve diğer sera gazlarını atmosfere saldı.

ABD‘’nin savunma operasyonlarının, İsveç ve Portekiz gibi sanayileşmiş ülkelere göre atmosfere çok daha fazla sera gazı emisyonu gönderdiği belirlendi. Geçtiğimiz Çarşamba günü, Brown Üniversitesi tarafından yayımlanan ve kapsamlı verileri derleyen çalışmaya göre, Savunma Bakanlığı Pentagon,  2017’de yaklaşık 59 milyon ton karbondioksit ve diğer sera gazlarını atmosfere saldı. Araştırmaya göre,  Pentagon’un söz konusu emisyonu, “herhangi bir yılda… bir çok küçük ülkenin sera gazı emisyonundan çok daha fazla. ”

Araştırmayı makale haline getiren Boston Üniversitesi’nin siyaset bilimi öğretim görevlisi Neta Crawford, “Pentagon bir ülke olsaydı, sera gazı emisyonları onu dünyanın 55’inci en büyük katkı sağlayıcısı yapardı” dedi: ““Emisyonları azaltmak için burada pek fazla yer yok.”

Pentagon, Reuters’in konuyla ilgili sorularını yanıtlamadı.

ABD, Çin’in ardından ikinci salım sorumlusu

Crawford, askeri birliklerin ve kullanılan silahların enerji tüketiminin yaklaşık% 70’ini oluşturduğunu, sera gazı emisyonunun çoğunlukla jet ve dizel yakıtın yanmasından kaynaklandığını söyledi. Amerikan ordusu, böylece Küresel Karbon Atlası’na göre, uluslararası araştırmalarda, dünya çapında 65’inci sırada yer aldığı belirlenen İsveç’in yıllık emisyonunu gölgede bıraktı. Crawford, ABD Savunma Bakanlığı’nın emisyonlarının Atlas’ta 57. sırada yer alan Portekiz’den de daha fazla olduğunu belirtti.

ABD; iklim değişikliğinin temel sorumlusu olan karbondioksiti atmosfere en çok salan Çin’in hemen ardında bulunuyor. Pentagon da  Ocak ayında, Amerikan Kongre’sine sunduğu raporunda iklim değişikliğini “ulusal güvenlik sorunu” olarak nitelendirmiş ve bunun olumsuz etkilerine hazırlanmak için çok yönlü girişimler başlattığını açıklamıştı.

 

You may also like

Comments

Comments are closed.