Depremin sekizinci günü: Adıyaman’da girilmeyen ara sokaklara Çinli ekipler yetişti

Depremden bir hafta geçmesine rağmen Adıyaman'ın bazı noktalarına ulaşmayan arama kurtarma çalışmaları vatandaşı isyan ettirdi: Şuranın altında 20 kişi vardı. Ses geliyordu, bağırıyordu, çağıyordu, yardım et diyordu, kimse kurtarmadı, hepsini ölü çıkarttık.

Video haber: Şirvan Oktay GÖRER

*

Kahramanmaraş merkezli depremlerin en çok etkilediği illerden birisi de Adıyaman. Kentte binlerce bina yıkılırken, binlerce insan yaşamını yitirdi, binlercesi de yaralandı. Depremin üzerinden bir hafta geçerken yurttaşlar halen çalışmaların yetersizliğinden yakınıyor.

Yeşil Gazete‘ye konuşan yurttaşlar, AFAD ekiplerini sadece ana yollardaki çalışmalarda gördüklerini belirterek, kurtarılmayı bekleyen çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini dile getirdi. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Türkiye’ye gelen Çinli ekipler, Adıyaman’da arama kurtarma çalışmalarına katıldı.

‘Adıyaman her konuda sahipsiz’

İsmini vermek istemeyen bir yurttaş, “Şuranın altında 20 kişi vardı. Ses geliyordu, bağırıyordu, çağıyordu, yardım et diyordu, kimse kurtarmadı, hepsini ölü çıkarttık” diyor.

Yurttaşlardan Emre Faruk ise, “Adıyaman’ın hepsi yerle bir olmuş. Vali demiş ki ‘Burada fazla bir şey yapmanıza gerek yok’. Halbuki buraya gelip bakmışlar, burası her yerden beter. Adıyaman her konuda sahipsiz. Burada daha bir sürü insan var, kepçe çalışmıyor. Ana yollarda televizyonun göstereceği yerde çalışıyorlar ama ara yollarda hiç kimse de çalışma yok” diyor.

Adıyaman’ın ölü bir şehre dönüştüğünü dile getiren Şehriban Sarımadem da, “Neden ikinci gün kimse, yetkililer müdahale etmedi, neden ekipleri yok. Böyle şeyleri düşünmeleri lazımdı. Ben Adıyamanlıyım yıllar öncesinden Adıyaman’da büyük bir deprem bekleniliyordu. Devlet neden önlemini almadı. Adıyaman’ın bir AFAD ekibi yok. Şehirden geldim, enkaz duruyor, hiçbir yetkili üstünde yok, altında hep cenazeler var, kim ölmüş kim kalmış? Ablam buradaydı, bir çocuğun sesi gelmiş, elimizden bir şey gelememiş” diyor.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR