Dünya

‘Arafat zehirlendi’

0

Filistin Kurtuluş Örgütü’nün efsanevi lideri Yaser Arafat’ın ölümüyle ilgili kafaları karıştıran bir iddia ortaya atıldı. Tedavi için götürüldüğü Fransa’daki bir hastanede 2004’te hayatını kaybeden Arafat zehirlenmiş olabilir. Bu iddia El Cezire kanalına ait.

Katar merkezli kanal, İsviçre’nin Lozan kentindeki Radyofizik Enstitüsü’nde dokuz aydır analizi yapılan Yaser Arafat’a ait diş fırçası, kıyafet ve ünlü kefiye üzerinde radyoaktif polonyum maddesine rastlandığını duyurdu. Kanal, Filistin liderinden geriye kalan eşyaların Arafat’ın halen hayattaki dul eşi Süha tarafından kendilerine verildiğini bildirdi. Haberde, ayrıca Süha Arafat’ın kesin bulgulara ulaşılması için eşinin mezarının açılmasını istediği kaydedildi.

11 Kasım 2004’te hayatını kaybeden Yaser Arafat’ın ölüm nedeni hiçbir zaman kesin olarak açıklanmamıştı.

Yüksek düzeyli bir radyoaktif madde olan polonyum, ilk kez ünlü KGB ajanı Aleksander Litvinenko’nun 2006 yılındaki şüpheli ölümü sonrasında gündeme gelmişti. Yapılan soruşturma neticesinde, Kremlin muhalifi Litvinenko’nun, çayına katılan polonyumdan zehirlendiği anlaşılmıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.