ManşetTürkiye

AP Türkiye Raportörü Piri, Demirtaş ailesini ziyaret etti

0

AP Türkiye Raportörü Kati Piri, HDP’nin tutuklu önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı ziyaret etti. Piri, “Demirtaş’ın serbest kalması için girişimlerde bulunacağız” dedi.

2018 Türkiye raporunun hazırlanması kapsamında Türkiye’de siyasi çevrelere ziyarette bulunan Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Kati Piri başkanlığındaki heyet, geldiği Diyarbakır’da HDP’nin tutuklu bulunan önceki dönem Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın eşi Başak Demirtaş’ı ziyaret etti. Piri, Başak Demirtaş ve Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman tarafından karşılandı. Demirtaş’ın cezaevinde çizdiği at resminin basılı olduğu tişörtleri giyen Piri ve Başak Demirtaş, ziyareti sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Piri: “Demirtaş’ın serbest kalması için girişimlerde bulunacağız”

Kati Piri, sosyal medya hesabından ziyarete ilişkin yaptığı paylaşımda, “Başak Demirtaş’ın evinde sıcak ve samimi bir karşılama. Aile ve avukatların bir arada bulunduğu çok güzel bir toplantı gerçekleştirdik. Avrupa Parlamentosu, AİHM’in Demirtaş’ın serbest bırakılması için acil olarak karar vermesi yönünde girişimlerde bulunacağız” mesajı verdi.

Demirtaş: Demokrasiye ihtiyacımız var

Başak Demirtaş ise yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “AB raportörü Sayın Kati Piri’nin ziyaretinden memnuniyet duydum. Türkiye’nin AB sürecinde rotasını demokratikleşmeye çevirmesini, özgürlüklerin ve insan haklarının gelişmesini diliyorum. Haksız yere cezaevinde tutulan siyasetçi, gazeteci, akademisyen ve öğrencilerin tez zamanda özgürlüklerine kavuşmalarını da umuyorum. Sırf AB için değil, kendimiz için demokrasiye ihtiyacımız var. Sayın Kati Piri’ye tekrar teşekkür ediyorum.”

Piri’nin, Edirne Cezaevi’nde Selahattin Demirtaş’ı da ziyaret etmek istediği ancak bu talebine yanıt verilmediği öğrenildi. Piri’nin, Mardin’e geçerek, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüşmesi bekleniyor.

 

(MA, Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.