DünyaKoronavirüs SalgınıManşet

Antarktika’da ilk koronavirüs vakaları tespit edildi

0
Fotoğraf: INACH

Antarktika‘da Şili‘ye ait General Bernardo O’Higgins Riquelme araştırma üssünde toplam 36 koronavirüs vakası tespit edildi. Böylece salgının uğramadığı tek kıta olma özelliğini taşıyan Antarktika bu özelliğini yitirmiş oldu.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre vakaların 26’sını üste görev yapan Şilili askerler, 10’unu ise üssün tamir ve bakımından sorumlu işçiler oluşturdu.

‘Karantinaya alındılar’

Şili ordusunun olayla ilgili açıklamasında, “PCR testleri pozitif çıkan personelin üsten çıkarıldığı” belirtildi. Ayrıca üsse destek amacıyla bölgeye seyahat edip dönen bir geminin üç mürettebatında da Covid-19 tespit edildiği bildirildi.

Koronavirüse yakalanan 36 kişinin Şili’de Punta Arenas bölgesine getirildiği ve karantinaya alındıkları, durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

Toplam 13 araştırma üssü var

Antarktika’da sürekli yerleşim bulunmuyor.Şili’nin Antarktika’da 13 araştırma üssü bulunuyor. Salgın nedeniyle kıtadaki tüm büyük araştırmalar askıya alınmıştı.

Associated Press ajansına göre, kıtada kış ayları boyunca 1000 kadar araştrımacı ve diğer ziyaretçilere rastlanıyor.

2020’nin Mart ayında salgın nedeniyle dünyanın birçok ülkesinde sıkı kısıtlamalara gidildiğinde, Antarktika’daki araştırma programlarını yürütenler, bunun büyük bir felakete yol açabileceğini tahmin ederek birçok çalışmayı askıya almıştı.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.