Doğa MücadelesiManşet

Antalya’daki asırlık ağaçlar güvenlik gerekçe gösterilerek kesiliyor

0

Antalya Korkuteli yolu üzerinde yer alan asırlık çam ağaçları Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından kesilmeye başlandı.

Yaklaşık 80 ağacın kesilme gerekçesi olarak bir ağacın arabanın üzerine düşmesi üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından OGM’ye yapılan başvuru gösteriliyor.

‘Antalya’nın en büyük kavşaklarından biri’

Ağaç kesimlerinin yapıldığı lokasyon hakkında Yeşil Gazete’ye bilgi veren Meliha Atalaysun, “Orası Antalya’nın en büyük kavşaklarından biri” dedi. Kavşaktan Döşemealtı, Korkuteli, Doğacı ve Konyaaltı’na giden yollar geçiyor.

Kavşakta yapılan ağaç kesimlerini görünce büyük bir üzüntü duyduğunu belirten Atalaysun, “O kadar güzel ağaçlıklı bir yol ki… Hem yolların kenarlarında hem de refüjde ağaçlar var. İlk önce bir ağacın kesildiğini gördüm daha sonraki geçişlerimde ağaç kesimlerinin devam ettiğini gördüm” dedi.

80 ağaç kesilecek

Bunun üzerine belediyeyi aradığını anlatan Atalaysun, kesimlerin OGM tarafından yapıldığı bilgisini aldığını anlattı. OGM’yi aradığında ise kendisine ocak ayında bir ağacın araca düştüğü, bunun üzerine Karayolları Genel Müdürlüğü’nün ağaçların kesilmesi için başvurduğu ve 80 ağacın kesileceği söylendi.

“Bir tanesi devrildi diye 80 tane ağaç kesilir mi?” diye soran Atalaysun, “Karayollarına kiraladığımız için onlar ne derse onu yapıyoruz. Bizlik bir durum yok” yanıtını aldığını aktardı. Atalaysun, durum hakkında “pire için yorgan yakmaya benziyor” yorumunu yaptı.

‘Sorumluluğu birbirlerine atıyorlar’

OGM’nin kendisine ağaçlar hakkında “Ticari ömrü dolmuş” dediğini de belirten Atalaysun, “Ormanlara kereste gözüyle baktıklarının kanıtı bu cümle. Ne demek ticari ömür?” diye sordu.

Karayolları ile de iletişime geçmeye çalıştığını ancak uzun bir süre onlara ulaşamadığını ifade eden Atalaysun, “En sonunda bir arkadaşım aracılığıyla ulaştım. Karayolları da kesimlerin OGM bilgisi dahilinde olduğunu söyleyip sorumluluğu oraya attı” ifadelerini kullandı.

İmza kampanyası başlatıldı

Şu ana kadar kavşaktaki 40 asırlık çınar ağacı kesilmiş durumda. 40 tanesinin daha önümüzdeki günlerde kesilmesi planlanıyor. Duruma tepki gösteren bölge halkı kesimleri durdurmak için imza kampanyası başlattı.

Kampanyada “Buna dur diyelim! Yangınlar yetmezmiş gibi şimdi de basiretsiz bürokratlar yüzünden ağaçlarımız yok olmasın!” denilerek destek çağrısı yapılıyor. Kampanyaya bu adres üzerinden destek olunabiliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.