Günün ManşetiManşetTarım-Gıda

Ankara’dan davet var: Agroekoloji İçin Yerel Dayanışma Ağları ve DBB Buluşması

0

5-8 Ekim 2017 tarihlerinde, Ankara ve çevresinde, Doğal Besin, Bilinçli Beslenme grubu (DBB) ve Tahtacıörencik Doğal Yaşam Kolektifi’nin (TADYA) ev sahipliğinde, URGENCI Akdeniz Topluluk Destekli Tarım Ağı‘ndan konukların katılacağı etkinliğe davetlisiniz.

“Öğrenme Yolculuğu” adlı bir URGENCI projesi kapsamında, URGENCI ve FAO’dan konuklarla birlikte Fas, Cezayir, Hırvatistan, Fransa, Mısır (Terre et Humanisme), Makedonya, Lübnan, İspanya ve Yunanistan’dan, agroekoloji ve yerel dayanışma ağları konularında çalışan konukların katılımı bekleniyor.

7 Ekim Cumartesi günü Ankara Maltepe’deki Yılmaz Güney sahnesinde gün boyu sürecek olan etkinlik tüm katılımcılara ücretsiz olacak.

Etkinlik programına göre öğleden önce “Agroekoloji için Yerel Dayanışma Ağları Buluşması” gerçekleşecek. Halktan, resmi kuruluşlardan, TDT gruplarından, çiftçi ve üreticilerden gelecek katılımlarla geniş bir gruba ulaşılması hedefleniyor.  Programda ekolojik arazi yönetimi (agroekoloji-permakültür-bütüncül yönetim-doğal tarım vs.), yerel dayanışma ağlarının önemi, TDT ve katılımcı onay sistemlerinin (KOS) anlatımı, küçük ölçekli çiftçiliğin sorunları ve talepleri gibi konuların sunumu olacak. Akdeniz’li konuklar ve Türkiye’de ilgili konularda çalışan kişi ve gruplar için de poster sunumu imkanı olacak. Günün ikinci bölümünde ise DBB Yönelim toplantısı, herkesin katılımına açık şekilde gerçekleşecek.  Gün boyunca DBB ağından üreticilerin tanıtım ve tadım stantları da ziyarete açık olacak.

A2 boyutlu poster sunumu yapmak için:

Etkinlik kapsamında, dahil olunan bir proje veya çalışma ile ilgili poster sunumu yapmak isteyenler Ceyhan Temürcü’ye ulaşabilir. ([email protected], 0533 211 91 08)

Etkinliğe katılım bilgisi Facebook hesabı üzerinden de belirtilebilir.

7 Ekim Cumartesi Programı

Agroekoloji için Yerel Dayanışma Ağları Buluşması

Tematik sunumlar (15’er dakikalık 10 ila 15 sunum)

Poster sunumları ve katılımcılar arası serbest deneyim paylaşımı.

DBB ağından gelen üreticilerin tadım ve tanıtım stantları.

DBB Yönelim Toplantısı (herkese açık)

 

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.