GündemManşet

Ankara’da kentsel dönüşümün bedeli : bir kişi öldü

0

Ankara Altındağ ilçesinde kentsel dönüşüm kapsamında bir binanın yıkımı sırasında meydana gelen göçükte engelli bir kişi hayatını kaybetti. Göçük mahallede devam eden dönüşümdeki mağduriyetleri de ortaya çıkardı.

Nilay Vardar’ın Bianet’teki haberine göre, yıkılan binanın yanındaki gecekondunun üzerine devrilmesi sonucu burada yaşayan 68 yaşındaki engelli Öcal Çetinkaya göçük altında kalarak hayatını kaybetti. İki çocuk babası olan Çetinkaya, çorap satarak geçimini sağlıyordu.

göçük_m

Görgü tanığı : deprem oluyor sandık

Görgü tanığı taksici olay anını şöyle anlattı:”Sohbet ediyorduk. Yanımızdan da ölen Öcal amca geçiyordu topallayarak. Sonra bir anda pat diye bir ses geldi ve ortalık toz duman oldu. Deprem oluyor sandık. Dışarı çıktık. Kimse ikaz etmemişti. Millet dedi Öcal amca içerde. Sonra enkaz yaptılar. Ölüsünü buldular.”

Belediye: Önlemleri almışlardır

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden bir yetkili yıkım işlerini kendilerinin değil müteahhit firmanın yaptığını belirterek “Güvenlik önlemlerini aldıklarını biliyoruz. Ancak ne olduğu daha sonra ortaya çıkacak” dedi.

Mimar Tezcan: Güvenlik önlemi yok

Olay yerinde inceleme yapan TMMOB’a bağlı Mimarlar Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Tezcan Karakuş Candan, hiçbir güvenlik önlemi alınmadan kimseye haber verilmeden yıkım gerçekleştirildiğini söyledi.

“Mahallede afet yasası kapsamında riskli alan ilan edildikten sonra acele kamulaştırma yapılmış. Zaten gecekondu başına 30 bin falan vermişler. Her yerde gördüğümüz bir talan söz konusu. Yangından mal kaçırır gibi de binaları yıkıyorlar. Bu afet yasasının ilk uygulamalarının beklenen sonuçları.”

22 Ocak 2013’de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ankara’da Altındağ ilçesi Atıfbey, Hıdırlıktepe ve İsmetpaşa mahallelerinin afet yasası kapsamında riskli alan ilan edildiğini açıklamış, bu bölgelerde kentsel dönüşümn başlayacağını duyurmuştu.

(Bianet)

More in Gündem

You may also like

Comments

Comments are closed.