Hayvan HaklarıManşet

Ankara’da katliam: Çok sayıda köpek zehirli etle öldürüldü

0

Başkentin göbeğindeki bir parkta yaşayan sokak köpekleri, dağıtılan zehirli etleri yiyerek öldü. 13 köpeğin cansız bedeni bulundu, 7 köpek kayıp, 6’sı tedavi altında. Hayvanseverlerin tepkisi büyük. Belediye Başkanı Yavaş, canilerin bulunması için zabıta ve sağlık ekiplerinin görevlendirildiğini söyledi.

Ankara’da Batıkent’e bağlı Turgut Özal Mahallesi’nde bir parkta yaşayan sokak köpekleri zehirlenerek öldürüldü. Bölgede farklı noktalarda 13 köpeğin cansız bedeni bulunurken, yaklaşık yedi köpeğin kaybolduğu ve altı köpeğin de tedavi altına alındığı öğrenildi.

Dün geceyarısı olayı duyan hayvanseverler parka gelerek zehirlenen köpeklere yardım etmeye çalıştı.

Dün gece mahalle halkının sosyal medya üzerinden olayı duyurması üzerine çok sayıda kişi de Twitter üzerinden tepki gösterdi. Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu’nun (Haykonfed) Twitter hesabından yaptığı açıklamada;

“Batıkent’de beyaz araçla zehirli et dağıttığı görülen katillerin MOBESE şehir kameralarından bulunması için @AnkaraValiligi @TC_icisleri ve tüm kurumları göreve davet ediyoruz. Çok sayıda hayvan can çekişiyor. Fenalaşan vatandaşlar acile kaldırılıyor” denildi. 

Olayın yaşandığı bölgeye giden Haykonfed Genel Başkan Yardımcısı Haydar Özkan gece 2.40 civarında ifade vererek suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı: “Güvenlik kamerasından görmüş olduğumuz aracın bulunacağını ümit ediyoruz. İnşallah böyle bir vahşet olayı bir daha yaşanmaz. Bu acılar yaşanmaz diyorum. Bu saate kadar destek veren bütün arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Devlet yetkililerine ve sosyal medyadan destek olanlara teşekkür ediyoruz. İkinci gelen ihbar da netleşmedi. Bizlerin bu olaylarda çok sağduyulu olmamız lazım. Asıl zanlı olan kişilerin kaçmasına sebep olmayalım. Onların kanı yerde kalmayacak. Bizler gönüllüler olarak onların haklarını sonuna kadar savunmaya çalışıyoruz. Bu olay sonuçlanana kadar takipçisi olacağız.”

Özkan köpekleri zehirleyenleri görenlerin ihbarda bulunmasını istedi:

Ankara Batıkent’te köpekleri ZEHİRLEYEREK ÖLDÜREN CANİLERİ gören plakasını bilen varsa, emniyet güçlerine destek olmak için Ostim Polis Karakoluna 0312 354 13 54 yada bizlere 05062877145 bildirmelidir.

Belediye Başkanı Yavaş: Zabıta ve sağlık ekipleri görevlendirildi

Sosyal medya üzerinden çok sayıda kişinin yetkililerin ve Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyla ilgili hareket geçmesi için çağrı yapılmasının ardından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabı üzerinden;

“Büyükşehir belediyesi zabıta ve sağlık daire başkanlığını bu vahşetin sorumlularının ortaya çıkarılması ve yasal işlem yapılması için görevlendirilmiştir” açıklamasını yaptı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de konuyla ilgili şunları kaydetti: “Bakanlığımız Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğümüze bağlı ekiplerimiz, Ankara Batıkent’teki insanlık dışı olayın sorumlularının bulunması, yasal işlem yapılması için Emniyet güçlerimiz ve Belediye ekiplerimizle çalışmalarını sürdürmektedirler.

Bursa’da da 3 köpek zehirlendi

Bursa’da da Orhaneli ilçesi Orman Piknik Alanı’nda dün öğle saatlerinde yurttaşlar, yol kenarında hareketsiz yatan 3 sokak köpeğini görüp Orhaneli Belediyesi, jandarma ve zabıta ekiplerine haber verdi. Gelen belediyede görevli veterinerler, köpeklerin zehirlenerek öldürüldüğünü belirledi. Köpeklerden birinin yanında bulunan yavrular ise zabıta ekipleri tarafından alınarak hayvan barınağına götürüldü.

Jandarma ekipleri, köpekleri zehirleyen kişi ya da kişilerin yakalanması için çalışma başlattı. 

You may also like

Comments

Comments are closed.