ManşetTürkiye

Ankara’da binlerce kişi AKP’yi protesto etti

0

Ankara’da emek ve demokrasi güçleri, AKP Hükümetinin Kürtlere ve muhaliflere karşı yürüttüğü faşizan baskıları bir yürüyüşle protesto ederek “Hodri meydan” dedi. Binlerce kişinin katıldığı yürüyüşte konuşan KESK Genel Başkanı Lami Özgen, AKP’nin korktuğunu ve hızla yalnızlaştığını belirterek “Ne iktidarlar geldi geçti, ama KESK yerinde dimdik duruyor” dedi.

KESK Genel Başkanı Lami Özgen, TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, BDP, SDP, ESP, TKP EHP başta olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum örgütleri üyesi binlerce kişi KCK adı altında yapılan baskın ve gözaltıları protesto etmek için Yüksel Caddesi’nden AKP İl binasına yürüdü. “Korkmuyoruz, susmayacağız”, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “KESK emekçilerin sesidir” pankartlarının taşındığı yürüyüşte sık sık “Direne direne kazanacağız”, “AKP faşizmine boyun eğmeyeceğiz”, “Gün gelecek devran dönecek AKP halka hesap verecek” sloganları atıldı. Yürüyüşte, evine baskın yapılan Diyarbakır Milletvekili Leyla Zana’nın fotoğrafı ve altında yazılı olan “Selam zulüm ve sömürüye karşı koyana! Selam halkıma! Leyla Zana” dövizi dikkat çekti. AKP İl binası önünde konuşan KESK Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Devrim Kahraman tarafından yapılan açıklamada, Türkiye’deki emek güçlerinin sabah “AKP’nin ileri demokrasi dalgasıyla” uyandığı belirtildi.

HİÇBİR SALDIRI KESK’İN MEŞRUİYETİNİ GÖLGELEYEMEZ

Yapılan baskınlara dair bilgi veren Kahraman, özellikle KESK Genel Merkezi’ne ve bağlı sendika şubelerine yönelik gerçekleştirilen bu saldırıların zamanlamasının manidar olduğunun altını çizdi. 8 Ekim ve 21 Aralık 2011 tarihinde KESK’in kamu emekçilerinin gerçek temsilcisi olduğunu bir kez daha ortaya çıkardığını ifade eden Kahraman, “Hiçbir baskı, yıldırma operasyonu bizleri kamu emekçilerinin sendikal hak ve özgürlüklerini geliştirme mücadelesinden geri adım attıramayacaktır” dedi. Sabaha doğru çok sayıda adrese yapılan baskın gibi Hukuk ve TİS uzmanları İsmet Aslan’ın evine yapılan baskın sonucu gözaltına alınmasıyla yeni bir hukuksuzluğun yaşandığını belirten Kahraman, “Biz KESK’e yapılan bu saldırıların nedenini biliyoruz. 20 yıllık mücadele tarihimizde onlarca siyasi iktidar geldi geçti. Ama KESK dimdik ayakta ve mücadelesini kesintisiz yürütmektedir. Hiçbir saldırı KESK’in meşruiyetini gölgelemeyecektir” dedi.

AKP KORKUYOR VE HIZLA YALNIZLAŞIYOR

AKP’nin kendisine muhalefet etmesi ihtimal dahilinde olan her kesimi devletin zor ve şiddet araçlarını kullanarak sindirmeye çalıştığını belirten Kahraman, “Aslında AKP korkuyor ve hızla yalnızlaşıyor. Emekçilerden, analardan, kadınlardan, Kürtlerden ve Alevilerden, haber yapan gazeteciden, ezilenleri-ötekileri savunan avukatlardan, milletvekillerinden, belediye başkanlarından, barınma hakkı için mücadele edenlerden, füze kalkanına karşı eylem yapan öğrencilerden, Roboski’de katledilenlerden, Ceylan Önkol’dan, Uğur Kaymaz’lardan yani çocuklardan korkuyor” dedi. Yüreğine demokrasi, barış ve özgürlük korkusu düşenlerin asla iflah olmayacağını belirten Kahraman, “Biz kazanacağız. Çünkü haklıyız. Çünkü yalnız değiliz” dedi.

KİMLER GELDİ GEÇTİ…

KESK Genel Başkanı Lami Özgen de uzun bir zamandır sürdürülen kısa orta ve uzun dalgalı operasyonlardan biriyle daha uyandıklarını belirterek, yine hukukun ihlal edildiğini, hatta bunun daniskasının yaşandığını belirtti. Çok sayıda yere eş zamanlı yapılan baskınların ve 3 yıldır sürdürülen baskıların 12 Eylül darbesinin ta kendisi olduğunu ifade eden Özgen, “KESK ne iktidarlar gördü. Kimler geldi kimler geçti. Ama biz tüm baskılara yıldırma politikalarına rağmen görüyorsunuz yerimizdeyiz. Dimdik ayaktayız” dedi. Otoriter, tekçi, faşizan bir hükümetle karşı karşıya olduklarını belirten Özgen, faşizme karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti.

TMMOB Genel Başkanı Mehmet Soğancı da, “Bu ülkede korku imparatorluğu yaratmak isteyenler var. Ama burada bunlara karşı sadece emekçiler, mimarlar, mühendisler, doktorlar değil halkın ta kendisi var. Buyurun hodri meydan diyoruz” dedi. Türkiye’nin üstünde kara bulutların biriktiğini belirten Soğancı, “Birimizi alırsanız binler gelir. Onumuzu alırsanız onbinler birikir. Halkın, haklıların öfkesinden korkun” diye konuştu.

(ANF)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.