KadınManşetTürkiye

Ankara’da belediyeden kadınlara ‘self defans’ eğitimi

0

Ankara Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan EGO Spor Kulübü, kadınlara haftanın iki günü ücretsiz ‘self defans’ eğitimi vermeye başladı. Kadınlar memnun.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı EGO Spor Kulübü’nün “Kadına Şiddete Hayır” sloganıyla başlattığı proje kapsamında “self defans”, yani kendini koruma eğitimi verilmeye başlandı. Büyükşehir Belediyesi Kapalı Spor Salonu’nda haftanın iki günü ücretsiz olarak verilen eğitimlere kadınlar yoğun ilgi gösterdi.

Şiddeti önlemek için

Self defans eğitimlerine ilişkin konuşan EGO Spor Kulübü Başkanı Akın Hondoroğlu eğitimleri yaygınlaştırmak istediklerini belirterek, “Başkentli kadınlara, Uzak Doğu sporlarından yakın savunma teknikleriyle ‘self defans’ eğitimleri veriyoruz. Kadına yapılan şiddetti önlemek için başlattık bu projeyi. Tabii ki kadına ya da erkeğe fark etmeksizin şiddettin her türlüsüne karşıyız ama sokakta ya da aile içinde yaşanan şiddete karşı da kadınlarımız kendini en az zararla nasıl kurtarabilir bunun eğitimini veriyoruz” dedi.

Self defans eğitimini veren Krav Maga Savunma Sporları Federasyonu Başkanı Engin Deniz Karadağ ise, “Kadınları şiddete karşı bilinçlendirmek için buradayız. Bu bir farkındalık projesidir. Kadınlara küçük tekniklerle kendilerini nasıl savunacakları konusunda püf noktalar öğretiyoruz. Bence her kadın çok güçlüdür. Belli teknikleri öğrendikten sonra kendilerini savunmakta çekinmeyecekler. Kendilerine güvenleri gelecek. Tüm kadınların bu tür eğitimleri almalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

EGO Spor Kulübü tarafından düzenlenen “self defans” eğitiminin ilk gününde derse yoğun ilgi gösteren kadınlar, “özgüvenlerinin arttığını” belirtti. Çocuklarıyla kulübe gelen Burcu Güngör,”Kızım ve oğlum burada karate kursuna geliyor. Ben de onlarla gidip geliyorum. Kadına da, erkeğe de şiddet doğru bir şey değil ama zor durumda kaldığımızda da kendimizi korumamız gerekiyor” dedi.

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.