EğitimEkonomiManşet

Ankara’da ‘Barınamıyoruz’ diyen dokuz üniversite öğrencisi gözaltına alındı

0

Ankara‘da “Barınamıyoruz” diyerek sokakta sabahlamak isteyen dokuz öğrenci gözaltına alındı.

Sakarya‘da bir üniversite öğrencisinin yurt ücretlerini ve ev kiralarını protesto ederek kampüs önünde yatmasıyla başlayan hareket, kısa sürede diğer illere de yayılmıştı.

Öğrenciler gözaltına alındı

Ankara’da da barınma sorunlarına dikkat çekmek isteyen öğrenciler, geceyi geçirmek için 100. Yıl Mahallesi İlhan Erdost Parkı’na çadır kurdu.

Ancak, polis parka giderek öğrencilerin çadırları kaldırmalarını istemesi üzerine, çadırların kaldırılmasına izin vermeyen dokuz üniversiteli gözaltına alındı.

“Yurtsuzlar” isim sosyal medya hesabından müdahale görüntüleri paylaşılırken, “Ankara’da üniversitelileri gözaltına alanlar bilsin ki, evsiz yurtsuz kalanlar sizin gözaltılarınızı da aşacak. Milyonlarca üniversiteliyi gözaltına alamazsınız!” denildi.

Gözaltına alınan dokuz öğrenci daha sonra serbest bırakıldı.

Erdoğan’dan konuyla ilgili açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yurt ve kira tartışmalarıyla ilgili sosyal medya hesabından “Ülkemizin geleceğini emanet edeceğimiz gençlerimizle aramıza, birilerinin kendi siyasi çıkarları için sürekli olarak ürettiği yalanların girmesine izin vermeyeceğiz. Son 19 yılda adeta bir devrim gerçekleştirdiğimiz eğitim-öğretim imkânlarımızı inşallah daha da genişleteceğiz” açıklamasını yapmıştı.

More in Eğitim

You may also like

Comments

Comments are closed.