ManşetTürkiye

Ankara Hopa davasında AKP’nin adaleti yargılanacak

0

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın genel seçimler öncesinde Artvin’e yaptığı ziyaret sırasında çıkan olayları yurt genelinde protesto ederken gözaltına alınan 28 kişi hakkında ‘terör örgütüne üye olmak’ suçuyla açılan davanın ilk duruşması cuma günü Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Halkevleri, “Özgür ve eşit yurttaşlar olarak yaşadığımız demokratik bir ülke istiyorsak bu dava hepimizin. 9 Aralık’ta Ankara Adliyesi önünde AKP’nin adaletini yargılayacağız” çağrısı yaptı.

31 Mayıs’ta emekli öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümünün ardından yurt genelinde çıkan olaylarda gözaltına alınan 28 kişi hakkında 17 yıldan 52 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davanın ilk duruşması cuma günü Ankara Adliyesi’nde görülecek.

Yurdun dört bir yanından duruşmaya katılmak için otobüsler kaldıracak Halkevleri tarafından yapılan açıklamada, “79 yıllık bir halk örgütü olan Halkevleri’nin ‘ülke gündemiyle ilgili etkinliklerde bulunmak’ gibi bir gerekçeyle ‘terör örgütü uzantısı’ olarak nitelendirilip hedefe konulduğu” belirtildi. Halkevleri açıklamasında, “AKP iktidarının hakkını arayana, hakları için mücadele edene, iktidar politikalarına muhalefet edene tahammülü yoktur. AKP ‘ileri demokrasisi’ demokratik toplumsal muhalefeti, halk muhalefetini tamamen yok etme hedefi üzerine kuruludur. AKP, kendisinden olmayan herkese saldırarak neoliberal gerici politikalarına karşı duranları halk düşmanı politikalarını onaylamaya ve kendine biat etmeye zorlamaktadır” denildi. Ankara ve Hopa’da gözaltına alınan gençlerin aileleri de cuma günü görülecek olan duruşmaya tüm ilerici, aydın ve yurtsever kesimlerin katılması yönünde çağrı yaptı.

(Cumhuriyet)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.