ManşetTürkiye

ANKA Haber Ajansı kapandı

0

ANKA Haber Ajansı, 6 Kasım Salı günü (dün) itibarı ile kapandı. 1972 yılında kurulan ajans, çok sayıda ünlü gazeteci yetiştirmişti.

Ajansın kapandığı haberini Cumhuriyet gazetesinden Alican Uludağ, “1972 yılından bu yana aralıksız yayın yapan Anka Haber Ajansı, bugün (6 Kasım 2018) itibariyle kapandı. Bu akşam son kez haber geçildi. Basın tarihi açısından kara bir gün daha…” ifadeleriyle duyurdu.

ANKA Haber Ajansı, Altan Öymen tarafından 1972 yılında kurulmuştu. 1977 yılında politikaya girin Öymen, ajansla ilişkilerini kesti. Bunun üzerine yönetimi Müşerref Hekimoğlu üstlendi. Hekimoğlu, bir anonim şirket kurarak çalışanların da yönetime katılımını sağladı.

ANKA’nın Yönetim Kurulu, ANKA Anonim Şirketi’nin pay sahipleri ile belli birimlerin yöneticilerinden oluştu. Hekimoğlu’nun vefatından sonra ANKA’nın yönetimini bir süre Nazif Ekzen yürüttü. 2006 yılı başından itibaren de Veli Özdemir ve Nuri Sefa Erdem yönetimi üstlendi.

ANKA’da yetişen isimlerden bazıları ise Uğur Mumcu, Nuri Çolakoğlu, Zafer Mutlu, Hasan Cemal, Sevgi Soysal, Osman Arolat, Ali Polat, Derya Sazak, Vahap Munyar, Örsan Öymen, Abbas Güçlü, Teoman Erel, Uluç Gürkan, Yalçın Küçük, Adem Yavuz, Hikmet Bila, İsmet Solak, Füsun Özbilgen, Yazgülü Aldoğan, Yasemin Çongar, Cevat Taylan, Ahmet Tan, Kuvvet Başarır, Gül Önet, Nursel Dilek, Ragıp Erten, Oktay Kurtböke, Dinç Tayanç, Jülide Gülizar, Ayşegül Dora, Varlık Özmenek, Metin Aksoy, Ahmet Kahraman, Vecdi Seviğ, Veli Özdemir, Mümtaz İdil, Alaattin Aktaş, Rahmi Yıldırım ve Ahmet Abakay.

 

(Gazete Duvar)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.