ManşetTürkiye

Anadoluyu Ankara’ya sokmadılar. Bekleme sürüyor

0

Anadolu’nun ayrı noktalarından çıkan ve Ankara’ya yürüyen Büyük Anadolu Yürüyüşü (BAY) kervanları dün itibariyle Ankara’nın Gölbaşı ilçesine ulaşmıştı. Bugün, sabah saat 06.00’da yola çıkacak kervanlar yürüyerek Ankara’ya girecek ve saat 11.00’de Kurtuluş Parkı’nda bir basın açıklaması yapılacak, manifesto ilan edilecekti.

Bu sabah itibariyle yola çıkmak isteyen kervanlar, polis engeliyle karşılaştı. 300 kadar BAY katılımcısının ve 2 devenin karşısına çıkan polis kervanların yürümesine izin vermedi. Burada bekleyen katılımcılar, Ankara’dan gelen destekçilerle birlikte saat 12.00 itibariyle basın açıklaması yapıldı, manifesto ilan edildi ve her kervan temsilcisi kendi yöresiyle ilgili açıklamalarda bulundu. (Manifestoyu okumak için tıklayın )

( Tüm günün fotoğraflarına ulaşmak için tıklayın )Bundan sonra yürüyüşe geçen kervanların önü çok geçmeden polis tarafından tekrar kesildi. Saat 12.30’dan itibaren tarlalarda oturma eylemi yapan katılımcılar halen bulundukları yerde bekliyor. Oldukları yerden geri adım atmamak isteyen göstericiler, bulundukları tarlaya çadırlar kurarak, Ankara’ya gitme isteğinde direniyor.

Olanlar hakkında görüşünü aldığımız Yeşiller Partisi Eş Sözcüsü Ümit Şahin şunları söyledi: “Bugün burada Anadolu halkının, doğasını ve yaşamını koruma kararlılığına tanık olduk. Artık bu noktadan geriye dönüş olmayacaktır. Yerel hareketler, son derece haklı taleplerle ve ekolojist bir dille ayağa kalktılar. Bu doğa yıkımı durana kadar susmayacaklarını ve hareketin güçlü bir ekoloji siyasetinin habercisi olduğuna inanıyorum.”

Polis Ankara’dan gelen katılımcıları da Ankara’ya doğrudan göndermedi. Gölbaşı’na kadar gelen otobüsleri, Gölbaşı’ndan göndermeyen polis katılımcılara seyahat özgürlüğünü bireysel olarak kullandırıyor.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.