İfade ÖzgürlüğüKültür-SanatManşet

Anadolu Fest iptal: Çabalarımız sonuçsuz kaldı, çekiliyoruz

0

Eskişehir’de önce güvenlik gerekçesi ile ertelenen daha sonra valiliğin aldığı karar ile yapılamayan Anadolu Fest’in düzenleyicileri, bütün çabalarına karşın çözüm bulamadıklarını ve festivali iptal ettiklerini açıkladı. Biletler, satın alınan noktaya iade edilebilecek.  

Valiliğin 15 gün süreyle kentteki tüm etkinlerin yasaklaması ile yapılamayan Anadolu Fest etkinliğinin düzenleyicileri, 10-25 Mayıs günlerini kapsayan genel yasak kararının tamamlanmasının ardından, sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı: 

‘Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle’

“Sevgili Müzikseverler;

Türkiye’nin önde gelen sanatçıları ile sizleri bir araya getirmek için çalışmış ve 12-15 Mayıs tarihleri arasında Eskişehir’de Anadolu Fest’i düzenlemek için gerekli tüm resmi süreçleri tamamlamıştık. Bildiğiniz üzere Festivalimizi, 9 Mayıs tarihinde güvenlik gerekçesi ile valilik tarafından durdurulmuştu. Bunun üzerine festivalimiz 9-12 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirmek üzere yeniden harekete geçtik. Geldiğimiz noktada üzülerek diyalog ve hukuk zeminindeki çabalarımızın çözümsüz kaldığını sizlerle paylaşmak durumundayız.

Eskişehir Anadolu Fest biletlerinizi, almış olduğunuz satış noktasına giderek iade edebilirsiniz. Güzel günlerde tekrar buluşmak dileğiyle.”

İlgili haber: https://yesilgazete.org/eskisehirdeki-festival-yasagina-muhafazakar-erkek-destegi-kizli-erkekli-kaliyorlar/

You may also like

Comments

Comments are closed.