DoğaManşet

Anadolu, doğasını TBMM önünde savundu

0

Anadolu’nun doğasını savunanlar Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanun Tasarısı’nı protesto etmek için Ankara’da TBMM’nin önünde basın açıklaması için bir araya geldi. 200’e yakın yerel ve ulusal ölçekteki oluşumun destek vereceğini duyurduğu basın açıklamasına Anadolu’nun dört bir yanından gelenlerde katıldı.

Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen köylüler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Meclis önünde eylem yaptı. Yöresel kıyafetlerle TBMM önünde renkli görüntüler oluşturan eylemciler, ’Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nın çekilmesi’ni istiyerek, ’Anadolu’yu vermiyoruz’ diye slogan attı.

TBMM Dikmen Kapsı önünde toplanan yaklaşık 180 sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile köylüler, TBMM’de görüşülen ’Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı’nı’ protesto etti. Yöresel kıyafetleriyle meclis önünde renkli görüntüler oluşturan eylemciler, şarkı ve türküler eşliğinde oynayıp, ’Anadolu’yu vermiyoruz’ pankartı açıp sloganlar attı. Grup adına basın açıklaması yapan yöresel kıyafetli ev kadını Pervin Çoban Savran, Tabiatı ve Biyoçeşitliliği Koruma Kanunu tasarıyla ’Anadolu’nun ölüm fermanını imzalandığını’ savunarak, “Anadolu insanı bu yasanın Meclis’ten geçmesine izin vermeyecek” dedi.

Tasarının bir an önce çekilmesini istediklerini, köylerinde seslerini duyaramadıkları için TBMM’ye geldiklerini anlatan Savran, şöyle devam etti:

“Anadolu’nun zengin doğasını koruyacak önlemler hayata geçirilmelidir. Derelerimiz tekrar doğaya halka verilmelidir. Anadolu insanı bunu istiyor, biz bunu istiyoruz. Anadolu doğası ve insanı için bu mücadele ölüm- kalım mücadelesidir. Derelerimiz, ormanlarımız satılık değildir, alınıp satılacak üzerinden para kazanılacak bir mal hiç değildir. Yöneticiler, bir an önce binlerce yıldır özgür akan ve akıttığı her yere can veren doğamızı, sularımızı satma yanlışından geri dönmelidir.”

Basın açıklaması ardından grup, sloganlar atarak, türküler-şarkılar eşliğinde oynayarak  dağıldı. (Fevzi Kızılkoyun)

More in Doğa

You may also like

Comments

Comments are closed.