Doğa MücadelesiManşet

Amasra’da termik santralın ÇED süreci durduruldu

0
Amasra termik santralın ÇED sürecinin durdurulmasını kutlayan Bartınlı köçekler

Amasra termik santralın ÇED sürecinin durdurulmasını kutlayan Bartınlı köçekler

Bartın-Amasra’da yapılmak istenen termik santralin Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci durduruldu.

Karar Bartınlılar tarafından köçeklerle ve davul-zurna eşliğinde kutlanırken Bartın Platformu adına yapılan açıklamada, 4 Temmuz 2012 tarihinde Bartın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan yazıya göre Amasra’da yapılmak istenen toplam 2 bin 640 megavat gücündeki iki termik santrale ilişkin ÇED sürecinin durdurulmasının sevindirici olduğu belirtildi.

Hükümet Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasında konuşan Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın “9 Nisan 2010 tarihinde Bartın Platformu Eşbaşkanı olarak, Amasra Eşbaşkanı olarak 120 dernek imzası ile başlattığımız, daha önce 2000 yıllarına kadar giden bu mücadelemizde bugün belirli noktaya gelindi. ÇED süreci durduruldu. Yalnız ÇED süreci bitmedi. Yanlış algılama olmamalıdır. İptal edilmedi. O günlerde başlattığımız bu mücadele gerçekten zor şartlar altında gerçekleşti. Bunu yapacaklar arasında burada çok büyük rantlar var. Bu rantlardan kolay kolay vazgeçmezler. Onun için ısıtıp ısıtıp tekrar karşımıza getireceklerdir” dedi.

Açıklamaların ardından davul- zurna eşliğinde köçekler oynatılarak ÇED sürecinin durdurulması kutlandı. (Ajanslar, SonDakika.com)

BARTIN (İHA) – Bartın’da yapılması düşünülen termik santral için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) başvuru süresinin durdurulması kararını Bartınlılar, köçeklerle davul-zurna eşliğinde oynayarak kutladı.
Hükümet Caddesi’nde düzenlenen basın açıklamasına, CHP Bartın Milletvekili Muhammet Rıza Yalçınkaya, Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Çetin, CHP Bartın İl Başkanı Selim Karakaş, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ve üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Bartın Platformu adına yapılan açıklamada, 4 Temmuz 2012 tarihinde Bartın Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden alınan yazı gereği Amasra’da yapılmak istenen toplam 2 bin 640 megavat gücündeki iki termik santrale ilişkin ÇED sürecinin durdurulmasının sevindirici olduğu belirtildi.
Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın yaptığı konuşmada, “9 Nisan 2010 tarihinde Bartın Platformu Eşbaşkanı olarak, Amasra Eşbaşkanı olarak 120 dernek imzası ile başlattığımız, daha önce 2000 yıllarına kadar giden bu mücadelemizde bugün belirli noktaya gelindi. ÇED süreci durduruldu. Yalnız ÇED süreci bitmedi. Yanlış algılama olmamalıdır. İptal edilmedi. O günlerde başlattığımız bu mücadele gerçekten zor şartlar altında gerçekleşti. Bunu yapacaklar arasında burada çok büyük rantlar var. Bu rantlardan kolay kolay vazgeçmezler. Onun için ısıtıp ısıtıp tekrar karşımıza getireceklerdir” dedi.
CHP Bartın Milletvekili M. Rıza Yalçınkaya ise, “Bugün Bartın için oldukça sevindirici bir olaydır. Tabii bu sürecin başlaması aslında tamamen usulsüzlük ve hukuksuzlukla doluydu. 1/100.000’lik bölgesel çevre düzeni planında termik santral kurulması düşünülen alanların turizm, orman ve tarım alanı göründüğü için kesinlikle ilgili firma tarafından verilen bu başvuruların Çevresel Etki Değerlendirme Genel Müdürlüğü tarafından kabul edilip, sürecin başlatılmaması gerekiyordu. Maalesef usulsüz bir şekilde hukuk tanımadan bu süreç başlatıldı. Gerçekten moralimizi bozacak günler geçirdik. Ancak bu süreç devam ediyor. Bu süreçte şimdiye kadar gösterdiğimiz duyarlılığı bundan sonra da göstereceğiz. Çünkü Bartın, Amasra ve halkı termik santral kurulmasını istemiyor” diye konuştu.
Açıklamaların ardından davul- zurna eşliğinde köçekler oynatılarak ÇED sürecinin durdurulması kutlandı.

You may also like

Comments

Comments are closed.