ManşetSivil Toplum

Altın Koza başladı

0

Sinema sezonunun açılış festivali olarak bilinen 20.Altın Koza Film Festivali 3 farklı sinema salonunda gösterilen yapımlar ve akşam gerçekleştirilen açılış töreni ile başladı.

215 yerli ve yabancı yapım filmin sinemaseverlerle buluşacağı Altın Koza Film festivali ilk gün izleyici tarafından büyük bir ilgi ile karşılandı. İlk gün itibariyle film seçkisi olarak “Altın Kozalılar” bölümünde yer alan ve geride bıraktığımız yıllarda Altın Koza’yı kazanmış filmler gösterildi.

“Özel Gösterimler” bölümünde yer alan geçtiğimiz yıl Geleceğin Aslanı ödülüne ve Küçük İskender ödülünü kazanan olan Küf ve İstanbul Film festivalinde çok beğenilen ve ödül kazanan Sen Aydınlatırsın Geceyi adlı yapımlar izleyici ile buluştu. Onur Ünlü’nün yönettiği Sen Aydınlatırsın Geceyi kapalı gişe oynadığı ilk festival gününde festival seyircisinin beğenisini kazanan film oldu.

Yarışma Filmleri Gösterimde

Altın Koza Festivalini 2.gününde ise Yarışma Filmleri sinemaseverlerle buluşma imkânı yakalayacak. Yarışma Filmleri arasında yer alan Reha Erdem’in yönettiği Jin adlı yapım film ekibi ile birlikte bugün gösterimi yapılacak. Gösterim sonrası ise Reha Erdem ve film ekibiyle birlikte festival izleyicilerin film hakkında sorularını yanıtlayacak.

Gala gösterimi yapılacak diğer film ise Emre Yalgın’ın ikinci uzun metraj çalışması olan Hadi Baba Gene Yap olacak..

Ayrıca Altın Koza Film Festivali 2.Gün Programında yarışma filmlerinden Eve dönüş Sarıkamış ve Cannes Film Festivalinde En İyi Kadın Ödülünü kazanmış Gloria filmi de gösterilecek.

Muhittin Kurban

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.