DünyaManşet

Almanyalı çiftçilerden tarımda dönüşüm çağrısı

0
Fotoğraf: Reuters

Almanya‘da cumartesi günü çiftçiler ve çevre aktivistleri Berlin‘deki Başbakanlık binası ve Başbakan Angela Merkel‘in de partisi olan Hıristiyan Demokrat Birlik‘in (CDU) genel merkezi önünde hükümete ve Avrupa Birliği‘ne (AB) tarım alanında dönüşüm çağrısı yapmak için bir araya geldi. Protestocular, iklim dostu tarım ve türe uygun hayvancılık talebinde de bulundu.

Deutsche Welle Türkçe‘nin haberine göre, çiftçiler, Başbakanlık binası önünde traktörleriyle konvoy oluştururken, eylemciler bina önünde yaklaşık 10 bin ayak izi bıraktı.

Eylem, her yıl tarım fuarı Grüne Woche (Yeşil Hafta) kapsamında Bıktık isimli oluşum tarafından organize ediliyor.

Tarım bakanı suçlandı

Oluşum adına açıklamalarda bulunan Saskia Richartz, Tarım Bakanı Julia Klöckner‘i başarısızlıkla suçladı. Ayrıca, Richartz bakanı tarlalar, hayvanlar ve çevre pahasına siyaset izlediğini de iddia etti.

Saskia Richartz, hükümeti pestisit kullanımına son verilmesi için adım atmaya davet ederken, yeryüzünün satılıp tüketilmesine karşı durması çağrısında da bulundu.

Richartz, konuyla ilgili “Ucuz gıda, ne tarıma ne de tüketicilere yarayan bir çıkmaz sokaktır” dedi.

Tarım Bakanı Klöckner, tarım politikasına yönelik tepkilere ilişkin açıklamalarda bulunmuş ve “Çiftçilerimiz ve gıda üreticilerimiz, açlıktan muzdarip olmayan ve ekmekleri hakkında her gün kafa yormak zorunda olmayan milyonlarca insanı doyuruyor” ifadesini kullanmıştı.

Bıktık oluşumu kimdir?

Bıktık oluşumunda tarım, çevre koruma ve sivil toplumdan yaklaşık 60 örgüt bulunuyor.

Oluşumun hedeflerinde tarımda gen tekniğinin kullanılmasının engellenmesi ve kitlesel hayvancılığa son verilmesi var.

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.