Almanya’da yeni rekor: Vaka sayıları 10 bini geçti

Şimdiye kadar en yükse vaka sayısının 7 bin 830 olduğu Almanyada sayı 10 bin 57'ye yükseldi.

Almanya‘da koronavirüs salgınının başlangıcından bu yana vaka sayıları ilk kez 10 bini aştı. Ülkede dün 10 bin 57 yeni vaka tespit edildi.

Salgından sorumlu Robert Koch Enstitüsü‘nün açıkladığı verilere göre, toplam vaka sayısı 392 bin 49’a yükseldi. Enstitü, son 24 saatte ölenlerin sayısını ise 30 olarak verdi. Toplam ölü sayısı da 9 bin 905 oldu.

Şimdiye kadar kayıtlara geçen en yüksek vaka sayısı 7 bin 830’du.

Kış vaka sayısı arttırdı

Almanya’da virüsün yayılma hızı Avrupa’nın diğer ülkelerinden daha düşük olsa da vaka sayılarında son dönemde yaşanan artış dikkat çekiyor. Uzmanlar bu durumu bir yandan havaların soğumasıyla kapalı mekanlara geçişe, bir yandan da test sayılarındaki artışa bağlıyor. Son olarak Sağlık Bakanı Jens Spahn‘ın da Covid-19’a yakalandığı açıklanmıştı.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, geçen hafta artan vaka sayıları karşısında duyduğu endişeyi “İkinci bir dalgayı ne sağlık sistemi olarak ne de ekonomik olarak kaldıramayız” sözleriyle ifade etmişti.

İLGİLİ HABERLER

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

İklim örgütlerinden Türkiye’nin 2024 karnesi: Yetersiz ve çelişkilerle dolu

Sivil toplum örgütlerinin hazırladığı raporda, Türkiye’nin yenilenebilir enerji enerjisi kapasitesini artırma hedefi olumlu bulunurken, nükleer bağımlılığı ve kömürden çıkış projeksiyonu olmaması eleştiriliyor.

Kanal İstanbul için rezerv alan ve imar planlarına yargı engeli

İstanbul 5. İdare Mahkemesi, Kanal İstanbul Projesi'ne ilişkin alınan rezerv alan ilanı ve 1/100.000 ölçekli çevre düzeni planı değişikliği kararlarını hukuka aykırı bularak iptal etti.

Ağva plajına mahmuz darbesi

Devlet Su İşleri’nin Ağva Plajı’na yapmayı planladığı mahmuz projesi...

Pirosmani: Bir sanatçı ardında ne bırakır?

Gürcü tiyatro topluluğu The Wandering Moon Theatre’ın ikinci yapımı...

Batı Karadeniz Çevre Gönüllüleri Platformu kuruldu

Mavera Maden şirketi tarafından Devrek, Akçakoca, Alaplı’nın Fındıklı, Belen,...

EN ÇOK OKUNANLAR