2023 KAHRAMANMARAŞ DEPREMİManşetTürkiye

Almanya’da yakını olan depremzedelere vize kolaylığı sağlanabilir

0

Kahramanmaraş‘ın Pazarcık ve Elbistan ilçesinde meydana gelen depremlerin ardından Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ve Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock 11 Şubat’ta konuyla ilgili açıklama yaptı.

İçişleri Bakanı ve Sosyal Demokrat Partili Faeser, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demeçte, “Bu bir acil durum yardımı. Türkiyelilerin ve Suriyelilerin yakın akrabalarını, bürokrasi olmadan Almanya’ya getirmelerine olanak sağlamak istiyoruz” dedi.

Bunu, hızlıca verilecek ve üç ay geçerli olacak standart vizelerle ve Dışişleri Bakanlığı ile birlikte mümkün kılacağız.

Dışişleri Bakanı’ndan açıklama

Almanya Dışişleri Bakanı ve Yeşiller Partili siyasetçi Annalena Baerbock da konuyla ilgili dün Twitter hesabından bir paylaşım yaptı.

Baerbock, Türkiye ve Suriyeli ailelerin depremden etkilenen yakınlarını, “barınma veya tıbbi tedavi ihtiyaçları” için olabildiğince bürokrasiye takılmayacak şekilde geçici olarak yanlarına almalarına yardım etmek istediklerini söyledi.

Baerbock, şunları kaydetti:

“Almanya Dışişleri Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı ile çalışmalarına hemen başlayan bir görev gücü oluşturduk. … Amaç, depremden etkilenenler için vize prosedürlerini mümkün olduğunca bürokratik olmayan hale getirmek. Bunun için Türkiye’deki misyonlarımızda kadromuzu artırdık ve kapasiteleri yeniden tahsis ettik.”

You may also like

Comments

Comments are closed.